Владо Стоянов спечели "Лъвско сърце - Трифон Иванов"

18:14
Владо Стоянов спечели "Лъвско сърце - Трифон Иванов"

Вратарят на Лудогорец Власислав Стоянов бе отличен с наградата “Лъвско сърце - Трифон Иванов” по време на церемонията за “Футболист на годината”. Стражът спечели признанието за упоритостта му при завръщането в игра след дълго отсъствие заради тежка контузия в коляното. Стоянов бе извън игра две години и осем месеца, но от ноември отново е на терена, като записа пет срещи за втория тим на “орлите”.

Наградата “Лъвско сърце”, учредена на името на легендарния Трифон Иванов от Българската асоциация на спортните журналисти, се присъжда за проявени мъжество и характер, за смелост и доблест, за безкомпромисност и пълно себераздаване в името на България и на любимата игра. През миналата година бе отличен Младият футболист на СК Слънце (Хасково) Михаел Русенов Ангелов. 11-годишният Михаел тренира активно от 2014 година, въпреки че страда от тежко вродено заболяване - артрогрипоза.

"Благодаря за тази награда и за всички, които ме подкрепяха през този труден период. Това е огромна чест след трудния път, които извървях през последните години. Надявам се, че ни предстоят добри дни на всички", каза Стоянов.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация