Вандали потрошиха статуята на Златан

18:19
Вандали потрошиха статуята на Златан

Тази нощ неизвестни извършители успяха да съборят статуята на Златан Ибрахимович, поставена пред стадиона на Малмьо. Това стана след няколкократни предишни вандалски прояви спрямо нея в рамките на малко повече от месец.

Щетите са били открити тази нощ в 3:30 часа местно време. Вандалите са прерязали глезените на статуята и са я оставили съборена. Главата й е била покрита с черна тениска с шведска емблема, а до статуята с графити е било изписано “махнете я”.

Бронзовата скулптура беше издигната на 9 октомври миналата година, за да се почете факта, че нападателят е юноша на Малмьо. На 27 ноември обаче Ибрахимович съобщи, че е закупил 25% от акциите на един от големите съперници на отбора - Хамарби. Още на следващата нощ фенове на Малмьо обезчестиха високата 3,5 метра статуя като я напръскаха с боя, запалиха я и й сложиха тоалетна седалка на едната ръка. Къщата на футболиста в Стокхолм пък тогава осъмна с надпис “Юда” на вратата. Още на 12 декември група вандали се опита да пререже краката на скулптурата, която впоследствие беше обградена с предпазни огради. Последната подобна проява преди тази нощ беше на 22 декември, когато неизвестни лица отрязаха носа на статуята.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация