Димитър Илиев е Футболист №1 на България за 2019 година

19:10
Димитър Илиев е Футболист №1 на България за 2019 година

Звездата на Локомотив Пловдив Димитър Илиев е футболист №1 на България за 2019 година. В анкетата са гласували 112 спортни журналисти.

"Футболист на годината" започна с изпълнение на We are the champions на Queen, в изпълнение на The Khans. След това изказване направи спортният министър Красен Калев, с което беше открита церемонията. Министърът пожела здраве и успехи на всички футболисти.

Призът за най-красив гол получи Ален Ожболт от Локомотив (Пловдив). Попадението на звездата на "смърфовете" от финала за Купата на България срещу Ботев (Пловдив) спечели в конкуренция с други 14 ювелирни изпълнения. Наградата получи спортният директор на Локомотив Георги Иванов.

За най-добър халф в efbet Лига за изминалата година беше избран звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев.

Най-добър нападател за 2019 година стана голмайсторът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев, който остави зад себе си Кешерю и Мартин Камбуров, а получи приза от Георги Иванов - Гонзо.

Специална награда "Постижение за историята" беше присъдена на бившия капитан на Локомотив (Пловдив) и Черно море Георги Илиев, който през 2019 година стана рекордьор по мачове в efbet Лига. Отличието прие собственикът на "смърфовете" Христо Крушарски.

По идея на списание "Спринт" организаторите дадоха приз на някои от легендите на родния футбол, които не са имали щастието да станат "Футболист на годината". Валентин Михов награди последователно: Димитър Якимов, Наско Сираков, Божил Колев и Добромир Жечев.

Футболист №3 на България за 2019 година стана националът Васил Божиков с 62 гласа, който получи наградата си от легендата Емил Костадинов.

Футболист №2 на България за 2019 година стана Антон Недялков със 172 гласа, който получи наградата си от вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев.

Футболист №1 на България за 2019 година стана Димитър Илиев с 216 гласа. Щастливият победител получи приза от легендата Димитър Бербатов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BERBICH
05.01.2020 19:56

Такова е какво да се прави какъвто ни е националния отбор такива ще са и кандидатите за "футболист на годината" няма смисъл изобщто да се награждават некви "футболисчета" с тази награда по добре да си я дават на Стоичков, Бербатов, Балъков, Мартин или Стилян (сфанахте на къде бия) тия чалгари смешни дори и 1% нямат от качествата на истинските ФУТБОЛИСТИ !!! стам позор и т.н.

brickbat
06.01.2020 12:50

Говориш малко наизуст, Димитър Илиев е един от най-талантливите български футболисти, но просто нямаше шанс да се развие кариерата му по-добре. Спомням си, че преди 12 години беше на проби в Тотнъм и можеше сега да е в съвсем по-добра светлина отколкото тази. Мой много добър приятел от Пловдив учеше с него и казваше тогава, че е извънзем, друг приятел от Мездра казваше, че Цветан Генков когато са се разделяли на футбол по физическо са го избирали последен, но ето че стана национал после и направи трансфер в Динамо Москва. Всичко е относително понякога и въпрос на късмет, може би и добър мениджър... С играта си този сезон Димитър Илиев заслужава тази награда!