С великолепен гол на младок Ливърпул разплака Евертън на "Анфийлд" (видео)

19:59
С великолепен гол на младок Ливърпул разплака Евертън на "Анфийлд" (видео)

Ливърпул се класира за четвъртия кръг на ФА Къп, след като победи с 1:0 Евертън на "Анфийлд" в 235-ото дерби на Мърсисайд. "Червените" през повечето време бяха в състав, в който имаше само един титуляр, но въпреки това отново надделяха над градския си съперник, играл с основните си играчи. 18-годишният Къртис Джоунс, който е кадър на академията на Ливърпул, взриви "Анфийлд" със страхотен гол в 71-вата минута. Голям принос за този успех на Ливърпул имаше и Адриан, който направи три важни спасявания през първата част, когато "карамелите" пропуснаха доста възможности. След почивката обаче домакините напълно контролираха двубоя и заслужено стигнаха до този гол.

 

"Карамелите" създаваха по-големите опасности в първите минути, но и в двете ситуации Адриан се намеси добре. Първо стражът парира изстрел на Калвърт-Люин, а в 13-ата минута изби и удар с глава на Холгейт отблизо. Лошата новина за домакините бе, че още в деветата минута Джеймс Милнър получи контузия и бе заменен от младия Ясер Ларуси. Иначе Ливърпул владееше повече топката, а Евертън чакаше шансове на контраатака.
Постепенно домакините увеличаваха натиска, като доста активни се опитваха да бъдат Елиът и Минамино. "Червените" стигнаха до няколко корнера пред вратата на Пифорд, но до чисти голови положения не се стигаше.

В 27-ата минута Адриан за трети път се намеси решаваща. Уолкот центрира добре отдясно, а Ричарлисон засече с удар по земя, но стражът на Ливърпул изби с крак.

 


В 31-вата гостите пропуснаха нова добра възможност, след като Уолкот отново проби добре отдясно и центрира качествено, но малко не достигна на Калвърт-Люин да засече с глава. Малко след това толкова не достигна и на Минамино да засече с глава хубаво центриране на Ориги.

 

Четири минути преди почивката Ориги имаше страхотна възможност да открие резултата, след като получи в наказателното поле, задържа добре, след което стреля хубаво към далечния ъгъл, но Пикфорд се разтегна максимално и изби с една ръка.
Впоследствие повторенията показаха, че белгиецът бе в положение на засада при паса към него, така че ако беше отбелязал, ВАР щеше да отмени попадението.


В 52-рата минута Неко Уилямс нанесе доста добър изстрел от 30-ина метра, но Пикфорд спаси. В 70-ата минута Пикфорд отново изби след много коварен шут на Ориги.


Доминацията на Ливърпул през втората част обаче бе материализирана минута след това, когато Ориги и Джоунс комбинираха добре, след което талантът "червените" нанесе страхотен изстрел от границата на наказателното поле, пращайки топката в далечния горен ъгъл на вратата на Пифорд, който бе безпомощен.


До края карамелите опитаха да натиснат, но не съумяха да стигнат до изравнителен гол. 


Ливърпул: Адриан, Милнър (9'-Ларуси), Гомес, Филипс, Уилямс, Лалана, Черивея, Джоунс, Елиът (79'-Брюстър), Минамино (70'-Окслейд-Чембърлейн), Ориги


Евертън: Пикфорд, Коулмън (63'-Мойс Кийн), Холгейт, Мина, Дин, Сидибе, Сигурдсон (63'-Делф), Шнайдерлин, Уолкот (79'-Бернард), Калвърт-Люин, Ричарлисон

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари