Върба няма да прави големи промени в Лудогорец

16:41
Върба няма да прави големи промени в Лудогорец

Новият старши-треньор на шампиона Лудогорец Разград - Павел Върба, говори за първи път пред медиите след назначението си. 56-годишният чешки специалист коментира, че е приел офертата на „орлите" заради високите цели на клуба и постоянното участие в евротурнирите. Той допълни, че не възнамерява да предприема големи промени в играта и облика на отбора, а по-скоро ще опита да продължи граденото с години.

„За мен това е едно голямо предизвикателство, познавам силата на отбора и затова съм тук. Надявам се, че няма да разочаровам ръководителите и ще продължим изграденото през последните години. Знам, че целите на Лудогорец са най-високите и се надявам с колегите ми да успеем да ги изпълним. Това, което ме убеди да дойда, са големите цели на Лудогорец. Забелязал съм, че отборът играе постоянно в евротурнирите и това наклони везните да дойда тук. Последните шест мача на клуба в Европа също ме убедиха, защото ми показаха колко е силен отборът и колко още може да надградим. Дайте ми време и сами ще видите нещата на терена", бяха първите думи на Върба.

„Няма да започна от нулата с този отбор, той има висока класа. Това е плюс за мен, че няма нужда да правя толкова много промени. Знам, че всички очаквате мача с Интер, това е труден съперник, но вярвам, че имаме своите шансове. Уважавам работата, постигната от треньорите тук преди мен, не съм притеснен, а се радвам, че съм тук. Мнозина казват какво искат да променят, когато дойдат в нов клуб, но аз искам да продължа тенденцията и развитието на Лудогорец", продължи Върба.

„Говорим с ръководството на клуба, търсим един офанзивен и един дефанзивен играч. Приятно съм изненадан от офанзивната мощ на отбора и ако дойде някой такъв играч, той наистина трябва да може да ни помогне. Някои от момчетата са с изтичащи договори, дано се решат тези въпроси по-рано. При положение, че играчът и клубът се разберат, не виждам защо Кешерю да не остане. Няма нужда да ми се казват цели, аз съм тук и ги знам какви са. Това е отбор, който има най-високите цели", завърши Павел Върба.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев разкри новината, че клубът е на финалната права да започне строежа на сектор „А" на своя стадион.

„Има запитвания за наши футболисти, но знаете, че не продаваме на всяка цена. Ще преподпишем с играчите, които треньорът иска и ще се разделим коректно с други. Силата на Лудогорец е в колектива. На финалната права сме от откриването на сектор А, още тази година може да го започнем и ще имаме завършен стадион. Секторът ще бъде модерен, с удобства за публиката и медиите", каза Петричев. 

Контролите на Лудогорец:

18 януари - Пакси (Унгария)
22 януари - Пиаст (Полша)
29 януари - Кайрат Алмати (Казахстан)
1 февруари - Цървена звезда (Сърбия)
6 февруари - Ахмат (Русия)
7 февруари - Слован (Словакия).

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация