Джошуа иска първо мач с Кобрата, след това ще се готви за бой с Уайлдър

18:56
Джошуа иска първо мач с Кобрата, след това ще се готви за бой с Уайлдър

Голямата звезда в тежка категория Антъни Джошуа е много вероятно да избере за свой следващ съперник на ринга българина Кубрат Пулев. Според авторитетния сайт за бойни спортове - World Boxing News британецът ще остави другия задължителен претендент за една от титлите му - Александър Усик, да се бие за овакантената титла с друг противник.

Така Джошуа ще избере да жертва колана си на WBO, но зад подобно решение ще стои добре обмислен план. Изданието твърди, че на Ей Джей ще му е по-лесно да си върне трофея на WBO, ако той стане притежание на Усик, тъй като с украинеца са клиенти на една и съща промоутърска компания, както и един агент - Еди Хърн. Междувременно украинецът ще проведе мач срещу някой от другите по-известни клиенти на компанията на Хърн - Дерек Чисора или Джоузеф Паркър.

Според специализираното издание за бокс Джошуа планира да се бие с Пулев, след което да се изправи срещу победителя от реванша между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Това се очаква да се случи по-късно през лятото на 2020-а. Ако победи и Пулев, и победителя от реванша през февруари, звездата получава възможност да обедини всички значими титли в тежка категория срещу украинеца.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация