Кръстиха Фирмино в... басейна му (видео)

21:13
Кръстиха Фирмино в... басейна му (видео)

Нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино премина през ритуала на светото кръщение. Емоционалната церемония се състоя във вторник в собствения му басейн. Негов кръстник стана близкият му приятел и съотборник Алисон, който не успя да сдържи сълзите си.

Фирмино разпространи видео от церемонията в социалната мрежа. На клипа се вижда как Алисон и още един мъж потапят главата му във водата, след което нападателят се хвърля в прегръдките на жена си Лариса, за която се ожени през 2017 година.

Всички присъстващите носеха фланелки с лого “кръст е равно на любов”, което се асоциира с църквата Hillsong.

“Исус е любов. Това няма обяснение. Просто вярвайте в него, просто вярвайте и чувствайте Светия Дух. Моята най-голяма титла е твоята любов, Исус”, сподели Фирмино.

Лариса също публикува видеото в социалните мрежи и добави: “Надявайте се на Господ и вярвайте. Чакайте, той идва и ще направи чудо. Аз и моето семейство ще служим на Господ.”

Кръщението е публична декларация за нечия вяра в Исус, означаваща нов живот като вярващ в Христос и ангажимент за следване на неговото учение.

Много футболисти, които са християни, засвидетелстваха подкрепата си за Фирмино. Самият Алисон написа: “Слава на Исус за живота ти, брат!”

А Лукас Моура от Тотнъм добави: ! Честит рожден ден, брат. Най-доброто решение в твоя живот!”

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация