Солидно начало за Надал на Аустрелиън Оупън (видео)

11:06
Солидно начало за Надал на Аустрелиън Оупън (видео)

Световният №1 Рафаел Надал демонстрира отлична форма на старта на Откритото първенство на Австралия, след като размаза боливиеца Уго Делиен с 6:2, 6:3, 6:0 при завръщането си на “Лод Лейвър Арена”.

Около два часа бяха нужни за испанеца, за да изкове победата, която е 62-а за него в Мелбърн.

Рафа започна ударно и поведе с 5:0 преди Делиен да успее да вземе свое подаване. В 7-ия гейм Надал допусна изненадващ пробив за 5:2, който обаче върна веднага, затваряйки сета с 6:2.

Във втората част лидерът в световната ранглиста отново допусна пробив при 4:2 в негова полза, но бързо поправи грешката си и след два поредни рибрейка постигна успех с 6:3 в този сет.

Заключителният трети сет премина изцяло под диктовката на Рафаел Надал, който не даде нито един гейм на световния №73, направил 30 непредизвикани грешки в мача.

"Щастлив съм, че започнах позитивно. Много съм доволен и развълнуван да бъда отново в Мелбърн. Този корт ми носи страхотни спомени и много позитивна енергия. Делиен е боец. Има страхотна история. Щастлив съм за него, че играе на топ ниво и му желая всичко най-добро през сезона, той е чудесен човек”, заяви Надал в интервюто си на корта.

В следващия кръг Матадора очаква победителя от дуела Федерико Делбонис и Жоао Соуса, които играят по-късно днес.

Испанецът преследва титла №20 от Големия шлем, с което би изравни рекорда на Роджър Федерер, както втора в Мелбърн. Той спечели първата през 2009-а и след това загуби четири финала.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация