Привържениците на Левски: Има намеса на държавата в управлението на клуба

14:30
Привържениците на Левски: Има намеса на държавата в управлението на клуба

Ние сме привърженици на Левски, а не лобисти на Националната лотария, това заяви председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян.

Той допълни, че от Тодор Батков насам „сините” са се превърнали в заложник на тежки бизнес интереси. Припомняме, че в края на миналата седмица феновете на Левски се срещнаха със собственика Васил Божков, който ги помоли да поискат среща с премиера Бойко Борисов заради бъдещето на клуба. Хиндлиян изрази и позицията на запалянковците по казуса с предложението за национализиране на лотарията, която е основният спонсор на Левски.

„Искаме среща с Борисов не защото г-н Божков ни е посъветвал, а водени от идеята, че в последните години има намеса на държавата в управлението на Левски. Най-вече от това как се предава собствеността на клуба”, заяви Хиндлиян в предаването Тази сутрин по bTV.

„Ако тези 50 милиона лева, които визира министър Кралев, ще оправят спорта, въпросът е защо не се одържавява бизнесът на собственика на Литекс, който играе в София, или на Лудогорец г-н Домусчиев. От тези 50 милиона може да стане един стадион „Българска армия” например. Не би било лицеприятна гледка, ако хиляди фенове на Левски излязат да протестират по улиците”, каза още Хиндлиян. 

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Levski_Spartak_1969
25.01.2020 12:04

Бистришките баби са много як отбор, клубните им цветове са небесно-синьо /като на "Лацио"/ и зелено /лудогорско/, нищо, че имат 0 бр. титла и купа..