Байерн е близо до Одриосола

11:56
Байерн е близо до Одриосола

Байерн Мюнхен е близо до привличането на защитника на Реал Мадрид Алваро Одриосола, съобщават германските медии.

Според няколко информации, действащият шампион в Бундеслигата се надява да се подсили с десния бек заради проблемите с контузени играчи в защита. Поради травми на колената дълготрайно в лазарета са Никлас Зюле и Лука Ернандес.

Наставникът на Кралския клуб Зинедин Зидан потвърди, че Одриосола, който според информациите струваше около 35 млн. евро от Реал Сосиедад през 2018, може да напусне в следващите дни. 24-годишният футболист не бе част от днешната тренировка на „белите“. „Той има възможност да отиде и да играе другаде, но не е официално“, отвърна Зидан, запитан за Одриосола, без да конкретизира клуба.

Одриосола, който бе част от тима на Испания на Мондиал 2018, изигра едва няколко срещи за мадридския колос този сезон, след като Зидан предпочита на позицията десен бек Дани Карвахал. Той бе изгонен за два жълти картона при поражението от новака Майорка с 0:1 в средата на октомври и няма мач в Ла Лига оттогава насам. Байерн има недостиг на защитници, като се очаква Зюле да отсъства до април, след като разкъса коленни кръстни връзки през октомври, докато Ернандес поднови тренировки с тима в понеделник, след като получи подобна травма, само дни след тази на Зюле.

По време на своя януарски зимен лагер в Катар, старши треньорът на баварците Ханси Флик сподели, че Байерн се нуждае от „поне двама“ играчи, преди съставът да се завърне в Бундеслигата и да разгроми Херта с 4:0 в неделя. Успехът изкачи шампионите на втора позиция в класирането.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация