Масов бой на мач от NCAA (видео)

18:39
Масов бой на мач от NCAA (видео)

Местното дерби от редовния сезон на NCAA между отборите на Канзас и Канзас Стейт беше помрачено от масово сбиване в края. При вече решен изход на срещата (81:60) и оставащи няколко секунди до края, играчът на гостите Хуан Гордън реши да атакува коша на Канзас, потъпвайки всички неписани правила в баскетбола и против всякакво спортменско поведение. За негов лош късмет обаче състезателят на домакините Силвио Де Соуса блокира изстрела му и то по брутален начин, след което в яда си атакува вербално Гордън, който беше паднал на земята.

Това не се хареса на състезателите на Канзас Стейт, които влезнаха в пререкания с противниците си, прераснали мигновено в масово сбиване. Настаналата суматоха продължи няколко минути, като през това време в безредиците се включиха хора от щабовете, технически лица и дори фенове.

В последствие двата отбора бяха изведени в съблекалните, докато ситуацията се нормализира, след което само по петима играчи от двата тима се върнаха, за да доиграят оставащата секунда.

Извън съмнение е, че ще има изключително сериозни наказания, като се предполага, че Силвио Де Соуса и Хуан Гордън ще бъде наказани за дълго време, а може би и изгонени от университетите.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация