Микаела Шифрин спечели спускането в Банско

14:25
Микаела Шифрин спечели спускането в Банско

Носителката на големия Кристален глобус Микаела Шифрин спечели спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско. Американката преодоля трасето за 1:29.79 секунди и записа пета победа за сезона и общо 65-а в кариерата си. Шифрин, която е специалистка в техничните дисциплини, спечели за втори път спускане след Лейк Луис на 2 декември 2017 година.

"Трасето беше доста технично. Не бях много уверена след тренировката вчера. Знаех, че трябва да карам по-чисто, но в същото време по-агресивно и с по-добра техника. Успях да го направя и това ми помогна да спечеля. Не съм чак толкова уверена в скоростните дисциплини, защото не карам често в тях. Но се уча бързо. Днес просто се опитвах да дам най-доброто от себе си", коментира Шифрин.

Втора на 18 стотни от секундата днес остана Федерика Бриньоне (Италия). Трета на 23 стотни се нареди най-бързата във вчерашната тренировка швейцарка Йоана Хелен, която записа и най-доброто класиране в кариерата си. Италианките Елена Куртони и Марта Басино финишираха четвърта и пета, съответно но 32 и на 36 стотни от секундата. Друга от специалистките в техничните дисциплини Петра Влъхова (Словакия) остана шеста на 1.03 секунда. Тя имаше минимален аванс на последната междинна контрола, но малко преди края допусна грешка и загуби доста време.

Трасето затрудни състезателките, като олимпийската шампионка в спускането София Годжа (Италия) беше една от 16-е, които не завършиха от 50-е стартирали.

Шифрин остава лидерка в генералното класиране за сезона с 1075 точки, следвана от Бриньоне със 795 точки и Влъхова със 766 точки. Швейцарката Корине Зутер продължава да води в подреждането на малката Световна купа в спускането с 243 точки. Втора е Шифрин с 206 точки, а трета Естер Ледецка (Чехия) със 193 точки.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация