Байерн Мюнхен се доближи на точка от лидера

10:45
Байерн Мюнхен се доближи на точка от лидера

Байерн Мюнхен разгроми Шалке 04 с 5:0 в 19-ия кръг от Бундеслигата и събра 39 точки, като се доближи само на 1 точка от лидера Лайпциг, който падна 0:2 при визитата на Айнтрахт Франкфурт. Баварците записаха 5-а поредна победа, а освен петте гола, още два им бяха отменени заради засади и след намеса на ВАР. Въпреки тежката загуба отборът на Шалке е на 5-о място в класирането с 33 точки.

 Роберт Левандовски даде преднина на домакините още в 6-ата минута, а второто попадение беше отбелязано едва в 45-ата. Томас Мюлер се разписа след подаване на Леон Горецка, като той изпревари съотборника си Левандовски, който не се затича.

Пет минути след началото на втората част Горецка вкара за 3:0 особено атрактивно. След центриране от корнер, той посрещна топката с глава, но тя се върна при него от противник. Горецка я изстреля със странична ножица и наказа за трети път вратаря Маркус Шуберт.

В 58-ата минута Тиаго Алкантара направи 4:0, след като сам си отне топката, комбинира с Левандовски и полският нападател го изведе сам срещу вратаря. Петото попадение вкара Серж Гнабри, който усвои подаване на резервата Филипе Коутиньо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация