Римското дерби остана без победител (видео)

21:01
Римското дерби остана без победител (видео)

Рома и Лацио не успяха да се победят през този сезон в Серия "А". Пред пълните трибуни на "Олимпико" срещата завърши 1:1, както беше и през есента. Двамата вратари сбъркаха при головете, но грешката на Пау Лопес , който измъкна лациалите, ще се помни дълго. Един Джеко беше точен с глава в 26-ата минута, а Франческо Ачерби изравни в 34-ата минута. Така "орлите" прекъснаха историческата си серия от 11 поредни успеха в калчото, пропускай възможността да се изравнят с Интер (1 път) и Ювентус (3 пъти), които имат серия от 12 поредни успеха, а впоследствие печелят и Скудетото.

 

Този път Рома обаче заслужаваше повече трите точки от видяното на терена. Веднъж гредата спаси Лацио в края на първата част, а малко след почивката реферът отсъди дузпа за "джалоросите", но след помощта на ВАР Каварезе отмени това свое решение.

 

За първи път от много години трибуните отново бяха пълни, а двете агитки направиха страхотно шоу със своите хореографии.


Символичните домакини от Рома започнаха по-добре и по-активно срещата. В средата на първата част владеенето на топката беше 70 на 30% в тяхна полза. Именно тогава дойде и първото попадение в мача. Браян Кристанте центрира към Джеко, който се откъсна от Ачерби и надскочи излезлия неразчетено Стракоша. Голаджията от Босна и Херцеговина прати топката с глава в мрежата и записа своя гол №99 с екипа на "вълците", а 71 от тях са в Серия "А". Попадението стресна "орлите", които можеха да допуснат моментално и втори гол. Първо Юндер пропусна, а секунди след това и Джеко, като и в двата случая защитници на "небесносините" избиваха пред вратата.


Играчите на Индзаги така и не успяха да намерят своя стил на игра, изпитвайки множество трудности срещу агресивния състав на Гарсия. Въпреки това Лацио стигна до равенството, след като вратарят на Рома Пау Лопес направи страхотен подарък на лациалите. Испанският вратар първо изби топката нагоре от аутлинията, след което изби още веднъж лошо топката от голлинията и попречи на Смолинг да избие и коженото кълбо попадна в Ачерби, който от един метър изравни с петото си попадение за клуба.


Минута преди края на първата част Пелегрини беше близо до това да донесе отново аванс на Рома, но хубавият му изстрел от 20 метра се отби в лявата греда на Стракоша.


В 51-ата минута реферът даде дузпа за Рома, но след допитване до ВАР Джанпаоло Калварезе отмени наказателния удар.


В 69-ата минута дълбоката преса на Рома можеше да доведе до нов гол. Топката попадна в Джеко на границата на вратарското поле и той стреля без да се замисля. Стракоша обаче успя да избие с лице в корнер, след който защитата изчисти. По-късно Джъстин Клуйверт от добра позиция, но мерникът му изневери.

10 минути преди края Стракоша изби нов удар на Джеко, след което Пелегрини пробва добавка със странична ножица, но прати топката далеч от целта. В 89-ата минута Имобиле намери Сергей Милинкович-Савич, който засече от движение, но сантиметри го разделиха от попадение. До края така и не падна гол и дербито завърши без победител.


РОМА - ЛАЦИО 1:1


1:0 Джеко (26)
1:1 Ачерби (34)


РОМА (4-2-3-1): Пау Лопес, Давиде Сантон, Крис Смолинг, Джанлука Манчини, Браян Кристанте, Лоренцо Пелегрини, Дженгиз Юндер, Джъстин Клуйверт, Жордан Верету, Леонардо Спинацола, Един Джеко


ЛАЦИО (3-5-2): Томас Стракоша, Стефан Раду, Франческо Ачерби, Лукаш Лейва, Сенад Лулич, Хоакин Кореа, Луис Филипе, Сергей Милинкович-Савич, Мануел Ладзари, Луис Алберто, Чиро Имобиле

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация