Трагедия! Кобе Брайънт загина в катастрофа с хеликоптер

22:09
Трагедия! Кобе Брайънт загина в катастрофа с хеликоптер

Световните медии гърмят за една огромна трагедия в света на спорта, позовавайки се на TMZ. Баскетболната легенда Коби Брайънт е загинал след падане на хеликоптер. 41-годишният легендарен баскетболист е сред загиналите в трагедия с паднал хеликоптер в Калабасас, Калифорния. Според TMZ и 13-годишната му дъщеря Джиана е била на борда и е сред загиналите. Брайънт, дъщеря му и нейна съотборничка са пътували за мач на девически отбор.

По-късно от полицията потвърдиха, че деветима са загубили живота си в тежкия инцидент, като никой не е оцелял на борда.

Според вестник "Ню Йорк Таймс" причината за катастрофата е мъгливото време и лошата видимост около хълмовете в района на Калабасас.

Според "Лос Анджелис Таймс" машината се е запалила във въздуха, като аварията е станала в задната перка на опашката, в резултат на което хеликоптерът е паднал в спираловидна треактория на земята. Няма оцелели, а горящата машита е направила и трудна ситуацията за работата на екипа.

Кобе Брайънт е роден през 1978 година. Той прекрати активната си състезателна кариера през 2016-а. Пет пъти е шампион на НБА, 18 пъти е селектиран за участие в Мача на звездите. Двукратен олимпийски шампион е със звездния отбор на САЩ от Игрите през 2008-а година в Пекин и четири години по-късно в Лондон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация