Наполи надигра Юве на "Сан Паоло" (видео)

23:48
Наполи надигра Юве на "Сан Паоло" (видео)

Наполи победи Ювентус с 2:1 на стадион "Сан Паоло" в супердербито от 21-я кръг на Серия А.  Попаденията отбелязаха Пьотър Жиелински (63') и Лоренцо Инсиние (86'), както и Кристиано Роналдо (90'). Мачът между двата тима през първия полусезон завърши с драматична победа с 4:3 в полза на “Старата госпожа”.

 

В началните 15 минути двата отбора си размениха по два удара, но нито един от тях не се оказа точен. В 20-ата Марио Руи пробва далечен изстрел, но той мина над вратата. До края на частта двете защити се справяха много по-добре от съотборниците си в атака, които пък не застрашиха нито Мерет, нито Шчесни. Така за първи път от началото на сезона Ювентус не отправи нито един точен изстрел през първото полувреме.


Втората част също започна тежко за "бианконерите", тъй като Миралем Пянич се контузи и това принуди Адриен Рабио да влезе в игра в 50-ата минута. Три по-късно Роналдо най-после се разписа, но голът му не беше зачетен поради засада на Игуаин по-рано в атаката. Секунди по-късно Наполи отговори с шут на Жиелински, оказал се твърде висок.


В 62-ата минута Ювентус организира добра атака, която обаче завърши с удар на Игуаин в ръцете на Мерет. Още при следващата си атака обаче Наполи поведе в резултата. Това стана след блокиран шут на капитана Лоренцо Инсиние, след който Жиелински с добавка прати топката в противниковата мрежа. Вместо Юве да се надигне, "партенопеите" зашливиха втори шамар на своя съперник. Това стана в 86-ата минута, когато Хосе Кайехон подаде на Инсиние, който пък от своя страна с воле удвои преднината на своя тим.


В последните секунди Бентанкур изведе Кристиано Роналдо зад гърба на защитата и португалецът промуши топката под плонжа на Мерет, реализирайки почетен гол за гостите. В края на даденото от рефера 4-минутно продължение Игуаин бе близо до изравнителен гол, след като стреля с атрактивна задната ножица, но вратарят на Наполи успя да улови. 


НАПОЛИ - ЮВЕНТУС 2:1


1:0 Жиелински (63')
2:0 Инсиние (86')
2:1 Роналдо (90')


Наполи: Мерет, Хисай, Манолас, Ди Лоренцо, Руи, Фабиан, Деме, Жиелински, Кайехон, Милик, Инсиние


Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Сандро, Бентанкур, Пянич, Матюиди, Дибала, Игуаин, Роналдо

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация