ЛеБрон към Коби: Обичам те, големи братко!

11:00
ЛеБрон към Коби: Обичам те, големи братко!

ЛеБрон Джеймс използва „Инстаграм”, за да изрази мъката си по загубата на Коби Брайънт, загинал в неделя при катастрофа с хеликоптер, която отне живота на неговата 13-годишна дъщеря и още седем души. ЛеБрон обещава да продължи наследството на Коби в ЛА Лейкърс и подобно на мнозина не може да повярва на случилото се.

„Не съм готов, но ето, започвам“, пише той, преди да разкрие, че двамата с Брайънт са разговаряли в неделя сутринта, само часове преди 41-годишната легенда на НБА и 13-годишната му дъщеря да загинат при катастрофата.

„Буквално чух гласа ти в неделя сутрин, преди да напусна Фили (Филаделфия; б.р.), за да се отправя обратно към Ел Ей”, пише Джеймс. „Не мислех и за секунда, че това е последният разговор, който ще проведем”.

Джеймс продължи, подчертавайки колко много означава Брайънт за всички и особено за феновете и общността на Лос Анджелис Лейкърс. „Толкова много означаваш за всички нас, особено за Лейкърс и е моя отговорност да поема този товар на гърба си и да продължа напред”.

Кариерите на Брайънт и Джеймс в НБА се пресякоха в 13 сезона – период, в който един от тях достигаше до финалите всяка година без две (2005 и 2006). Двамата обединиха сили в националния отбор на САЩ и го изведоха до доминация на игрището и два златни олимпийски медала (2008 и 2012).

Две години, след като Брайънт сложи край на кариерата си през 2016 г., Джеймс стана негов наследник в Лейкърс, когато подписа с отбора през 2018 г. Ден преди трагедията, застигнала Коби, ЛеБрон го изпревари за третото място във вечната реализаторска класация на НБА. Последният туит на Брайънт бе именно поздрав към Джеймс за страхотното постижение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация