Лудогорец с интерес към защитник от Лига 1

11:14
Лудогорец с интерес към защитник от Лига 1

Лудогорец се е прицелил в бранител от френската Лига 1. Водещото местно издание “Екип” съобщи, че в списъка с целите на разградчани е 26-годишният Жордан Льофор. Той е част от Амиен, като през този сезон е записал 10 участия в първенството и още 4 мача за Купата на Франция и тази на Лигата. Преди около два месеца “орлите” опитваха да привлекат друг бранител от френския елит - Жан Карл Кастелето от Брест, но до сделка не се стигна.

“Според информация от Амиен клубът е на път да се раздели с централния защитник Жордан Льофор. Играчът има договор до юни 2021 г., но заради конкуренцията на Орелиен Шеджу и Бакайе Дибаси получава ограничено време на терена. Освен действащият шампион на Швейцария Йънг Бойс, който наскоро отправи оферта за преотстъпване, от Льофор са заинтересувани Лудогорец и Астана. Българският клуб се класира за пролетната фаза на Лига Европа”, пише “Екип”.

Високият 184 см Льофор става част от Амиен още като юноша през 2011-а. Първоначално играе за дублиращия тим, а през 2017/18 г. е преотстъпен във втородивизионния Кевий. Интересното е, че Льофор е носил екипа на Амиен в три различни дивизии - Национал (третото ниво), Лига 2 и Лига 1. През сезон 2018/19 има 23 участия в елитния шампионат. За последно е бил на терена на 11 януари при загубата с 1:2 от Монпелие. Той е играл 90 минути срещу Лион (2:2) и Пари Сен Жермен (1:4). Амиен се намира в тежка криза, като няма победа в първенството от ноември и заема 18-о място от 20 отбора.

През зимата дотук Лудогорец привлече един играч - халфа Каули (24 г.) от елитния германски Падерборн 07. Разградчани преговарят и за шведския нападател Джейк Ларсон (21 г.).

“Тема Спорт”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация