Лудогорец наниза шест гола на вицешампиона на Казахстан (видео)

18:21
Лудогорец наниза шест гола на вицешампиона на Казахстан (видео)

Лудогорец прегази Кайрат с 6:0 в контролна среща, която се проведе на стадион "Риксос Премиум" в Белек. Попаденията за шампионите на България реализираха Кешерю (2), Жоржиньо (39), Шверчок (65, 76), Чибота (67) и Бакалов (70). "Зелените" изиграха страхотен мач, в който изнесоха лекция на вицешампиона на Казахстан.

 

Първата интересна ситуация се откри още във втората минута на проверката, когато и "зелените" наказаха казахстанския състав. Талеб Тавата центрира в наказателно поле към Кешерю, който не пропусна да вкара в мрежата на Устименко. 
В 23-ата минута Марселиньо бе близо до втория гол. Атакуващият футболист на Лудогорец получи топката в наказателното поле и шутира, но право в тялото на стража на Кайрат.

 

В 36-ата минута Талеб Тавата направи пореден пробив отляво, който завърши с центриране на втора греда към Жоржиньо, но крилото на "орлите" стреля твърде неточно.

Три минути по-късно обаче подаването на Тавата към Жоржиньо доведе до втори гол. Крайният бранител намери по изключителен начин крилото, който с глава се разписа.


За старта на вторaта част Павел Върба направи много промени. Само Светослав Дяков, Антон Недялков, Вандерсон и Клаудиу Кешерю останаха от титулярите на терена.


В 51-ата минута Абикен спря кълбото пред наказателното поле, след което отправи изстрел, но над напречната греда на Ренан.


В 65-ата минута Якуб Шверчок вкара трети гол. Защитата на Кайрат направи груба грешка. Каули се възползва и намери полския стрелец, който не сбърка.


Две минути по-късно Мавис Чибота се разписа от дузпа. Крилото не пропусна да запише името си сред голмайсторите.

Същото направи и Димо Бакалов в 70-ата минута. Наказателния удар спечели Станислав Манолев, който бе задържан за фланелката от бранител на Кайрат


В 76-ата минута Якуб Шверчок вкара своя втори гол. Нападателят на шампионите вкара с мощен шут от границата на наказателното поле. 


Пет минути преди края Мавис Чибота стреля силно по земя, но коженото кълбо премина на сантиметри от целта. Toва бе и последната интересна ситуация в контролата.

 


ЛУДОГОРЕЦ - КАЙРАТ 6:0


1:0 Кешерю (2)
2:0 Жоржиньо (39)
3:0 Шверчок (65)
4:0 Чибота (67-д.)
5:0 Бакалов (70-д.)
6:0 Шверчок (76)

 

Лудогорец: 27. Стоянов, 3. Недялков, 30. Моци, 6. Тавата, 22. Икоко, 12. Анисе, 18. Дяков, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю, 17. Жоржиньо


Кайрат: Устименко, Миканович, Дугалич, Алип, Кейлер, Абикен, Нурмугамет, Астанов, Алюков, Аймбетов, Есеола

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация