Любовната история на Коби и Ванеса

11:54
Любовната история на Коби и Ванеса

Загуба на височина, гъста мъгла, възможно подценяване на ситуацията от пилота. Това са най-възможните причини за катастрофата на хеликоптера, при която намериха смъртта си легендата Кобе Брайънт и 13-годишната му дъщеря Джиана, заедно с още седем души.

Трагедията за баскетбола и спорта, като цяло, е огромна, но тази за семейството е неописуема. Загубата е най-тежка за съпругата на Кобе – Ванеса, и за останалите им три дъщери.
Ванеса и Кобе бяха женени почти 20 години, в които преминаха през какво ли не, а любовната им история е достойна за холивудски филм.

Началото

Ванеса Лин е родена на 5 май 1982 година в семейство на мексикански родители, които се развеждат още когато е малка. Среща Кобе в края на 90-те, докато още е в училище. Тогава е само на 17, а изгряващата звезда на НБА – на 20.

По онова време Ванеса работи като танцьорка и дори се появява в клип на Снуп Дог. Двамата с Брайънт се запознават в звукозаписно студио, когато Кобе решава, че иска да запише песен. От онзи момент пламва и искарата помежду им, която блещукаше до последния ден на баскетболната легенда – 26 януари 2020 г.

Ванеса харесва баскетболиста заради напереността му. Романсът им се развива бързо, а Кобе се държи като джентълмен и й изпраща цветя и други подаръци в училище, за което сивдетелстват нейни съученици. Истинска холивудска продукция.

"Тайната" сватба

На 18 април 2001-ва Брайънт предлага брак на Ванеса. Тя казва „да“, двамата не се бавят изобщо и подписват. Сватбата се състои в католическата църква „Свети Едуард“ в Калифорния.
Младоженците решават да запазят церемонията в тайна, въпреки известността на Кобе. На сватбата присъстват едва 12 гости. Нито родителите, нито сестрите, нито съотборниците на Брайънт са поканени, което води до сериозен скандал в семейството и Кобе не поддържа връзка с роднините си почти две години.

Първата им дъщеря – Наталия, се ражда на 18 януари 2003-та. Тогава Кобе възстановява връзката със семейството си. През 2006-а на бял свят се появява и Джиана-Мария, която загина при катастрофата заедно с Кобе.

Обвиненията в изнасилване

На 4 юли 2003 г. избухна големият скандал. 19-годишната камериерка от Колорадо Кейтлин Фейбър обвини Брайънт в изнасилване. Случката се развива, докато баскетболистът се възстановява от контузия. По време на съдебния процес, който е широко отразен в медиите, Брайънт призна, че е правил секс с Фейбър, но той е бил по взаимно съгласие.

„Не съм нападал тази жена и не съм виновен. Съгреших, но сексът бе по взаимно съгласие. Срамувам се от постъпката си заради съпругата си, с която ще решим проблемите помежду си“, каза Брайънт тогава.

Ванеса бе постоянно до Кобе по време на скандала и го подкрепяше по всевъзможни начини.

„Съпругът ми допусна грешка. Знам това. Но ние ще се оправим. Но той не е престъпник и не е извършил никакво престъпление. Той обича децата си и е любящ съпруг“, сподели тя на пресконференция, която двамата дадоха.

Процесът бе прекратен, защото Фейбър отказа да свидетелства в съда. След това 19-годишното момиче заведе гражданско дело срещу Кобе, което обаче не стигна до съда, тъй като двете страни се споразумяха и Фейбър получи обезщетение от пет милиона долара.

„Въпреки че продължавам да твърдя, че всичко между нас бе по взаимно съгласие, сега разбирам, че за нея това не е било така – каза Брайънт в деня, в който делото бе прекратено, а след това написа и публично извинение до Фейбър. – След месеци разследване и в слушане на думите й и тези на адвоката й, разбирам как се чувства и че според нея случилото се между нас не е било по нейна воля.“

Кобе и съпругата му успяха да се съвземат от това, а баскетболистът се отблагодари на Ванеса за подкрепата й с огромен лилав диамант за 4,3 милиона долара.

Развод

През 2010-а, в зората на социалните мрежи, започнаха да се появяват все повече и повече снимки как Брайънт се забавлява в компанията на различни жени. На 16 декември 2011-а Ванеса реши, че не може да понесе повече и подаде документи за развод. Според други източници, самият Кобе е поискал раздялата и сам е подал мола за развод, тъй като вече не е можел да съвместява професионалната си кариера с личния живот.

Богатството на Брайънт тогава бе в размер на 400 милиона долара, половината от които трябваше да отидат при Ванеса след развода. В допълнение, тя искаше и пълно попечителство над дъщерите им – осемгодишната Наталия и петгодишната Джиана.

През януари 2012-а съдът оценява богатството на Брайънт на 150 млн. долара и присъжда половината от него на Ванеса, включително и три къщи в Лос Анджелис. В Калифорния съдът дава и шест месеца период, в който ако искат, съпрузите могат да обмислят решението си. В крайна сметка, Ванеса и Кобе решават да запазят семейството и го обявяват официално пред медиите през юни 2012 г.

Деца

Третата дъщеря на Кобе и Ванеса – Бианка, се роди през 2016-а. Съвсем скоро, през лятото на 2019-а, двамата се сдобиха и с четвърто момиченце – Капри. В едно от последните си интервюта Брайънт призна, че Ванеса, дори повече от него, е искала двамата да имат и момче.

webcafe.bg

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация