Мугуруса се класира за финала на Australian Open (видео)

11:59
Мугуруса се класира за финала на Australian Open (видео)

Гарбине Мугуруса, която има две титли от "Големия шлем", ще играе за първи път на финала на Откритото първенство на Австралия. Испанката стигна по последната фаза в Мелбърн, след като победи в изключителна битка поставената над номер 4 в схемата Симона Халеп със 7:6(8), 7:5. Мачът продължи малко повече от два часа, а на финала в събота Мугуруса ще се изправи срещу 21-годишната сензация София Кенин, която по-рано днес надви световната №1 Ашли Барти също с почти идентичен резултат 7:6(6), 7:5.

Мугуруса сервираше за първия сет при 5:4 гейма, но Халеп върна пробива и изпрати мача в тайбрек. В него и двете имаха поне по една точка за спечелването на сета на свой сервис, но в крайна сметка нервите на испанката бяха по-здрави и тя поведе след успех с 10:8 точки.

Във втория сет Халеп бе тази, която направи първа пробив. Румънката водеше с 5:4 гейма и сервираше за изравняването на сетовете, но също като Барти по-рано през деня се пропука, допусна два последователни пробива и така загуби мача.

“Ден след ден увереността ми се увеличава. И в двата сета изоставах в резултата, но се опитвах да не мисля за това, а да дам всичко от себе си в следващата точка. Знаех, че срещу Симона се играе трудно, тя хвърля цялата си енергия във всяко разиграване. Беше тежък мач от физическо естествено, но сега имам 48 часа, за да се възстановя. През цялата си кариера тренирам за моменти като този. Надявам се да покажа най-доброто от себе си на финала в събота“, заяви Мугуруса след успеха си.

Гарбине Мугуруса има две титла в турнирите от “Големия шлем” - на ”Ролан Гарос" през 2016 година и “Уимбълдън” година по-късно. До момента испанката и София Кенин са се изправяли един път на корта една срещу друга и това бе по време на China Open през миналата година, когато американската тенисистка постигна победата в три сета.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация