Сензацията София Кенин е на финал (видео)

12:04
Сензацията София Кенин е на финал (видео)

21-годишната американка София Кенин е първата финалистка на Откритото първенство на Австралия. Тя поднесе сензацията, след като победи световната номер 1 и местна любимка Ашли Барти със 7:6 (6), 7:5 и ще спори за трофея с победителката от двубоя между Симона Халеп и Гарбине Мугуруса. Мачът се изигра при много тежки условия, като термометрите показваха температура от 39 градуса.

Мугуруса проби на полуфиналите на Откритото на Австралия
Първият сет мина без пробиви, а в тайбрека Кенин отрази два сетбола при 6:4 за Барти. Американката остана в игра с дълбок ретур, а след това стигна до шанс да спечели след успешно излизане на мрежата. Нервите на Барти не издържаха, тя рискува от ретур и сбърка, за да отиде сета на сметката на Кенин. 

Във втория сет австралийката стигна до пробив и поведе с 2:1, след което заигра уверено и сервираше за победата в частта при 5:4. Сервисът й обаче изневери и американката отрази нови два сетбола и на свой ред поведе с 6:5. Барти продължи да греши и така Кенин стигна до два мачбола. Тя пропусна първия, но след това  не сбърка и така попари надеждите на Австралия.

“Тя (б.р. Барти) е невероятен играч. Знаех, че няма да получи нищо даром и трябва сама да спечеля този мач. Просто нямам думи. Винаги съм мечтала за това. Благодаря на всички, които имат принос за моя успех и най-вече на баща ми. Няма дори да гледам другия полуфинал. Сигурна съм, че Симона Халеп и Гарбине Мугуруса ще направят страхотен мач”, коментира развълнуваната и видимо притеснена Кенин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация