Лусио сложи край на кариерата си

12:08
Лусио сложи край на кариерата си

Бившият бразилски национал Лусио обяви, че слага край на състезателната си кариера. 41-годишният бранител, който спечели световната титла през 2002 година и Шампионската лига през 2010 година, игра през последните два сезона за нискоразредния Бразилиензе.

Като юноша Лусио играе като нападател, но пробива си в мъжкия футбол прва през 1997 година като защитник в състава на Интернасионал. През 2001 година защитникът премина в тима на Байер Леверкузен, където играе заедно с Димитър Бербатов, след което бе част от Байерн Мюнхен, Интер и Ювентус, преди през 2013 година да се завърне в родината си в състава на Сао Пауло.

След това Лусио защитава цветовете на Палмейрас, индийския Гоа, Гама и Бразилиензе. Освен световната титла с Бразилия и Шампионската лига с Интер, Лусио спечели два пъти Купата на Конфедерациите, три пъти титлата в Германия, три пъти купата на Германия, два пъти купата на Лигата на Германия, титлата в Италия, два пъти купата на Италия, два пъти Суперкупата на Италия и Световната клубно първенство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация