Божинов: Петър Хубчев е страхливец!

11:44
Божинов: Петър Хубчев е страхливец!

Нападателят Валери Божинов отново даде култово интервю пред Sportal TV в Турция. Бившият футболист на Ювентус и Манчестър Сити води подготовка със Септември (София) и за момента е свободен агент. Валери говори по много теми от българския футболен живот. Той изрази разочарованието си от раздялата с Левски през лятото и заяви, че ще докара на "Герена" сръбската фолк легенда Цеца Величкович. Божи86 обеща да доведе Богинята да пее, когато "сините" отново станат шампиони.

"Как приех раздялата с Левски ли? Със сигурност не ми е било приятно, но гледам напред. Животът е кръговрат. Това, което се случи с мен, може да се случи и с Хубчев в утрешния ден. Гледайки играчите, които взима, не съм видял да е уцелил досега. Най-добрият футболист е Живко Миланов, Ники Михайлов е по-добър вратар от черногореца. Костов за мен е по-добър нападател и от Дени Алар, и от Робърта. Селекцията им куца, не ми харесва. По-добре да даде шанс на българите. Без Жиката и Горанов отборът ще падне с 50%.

За Георги Дерменджиев трябва да питате Павката Колев. Той е компетентен и разбира, той беше човекът, който доведе Дерменджиев, после каза, че не го е искал. Такива спомени имам. Павката Колев знае най-добре. Трябва да си мъжкар, коректен, директен, искрен. На Дерменджиев не му дадоха шанс да работи в Левски, а начинът, по който го освободиха беше непрофесионален.

Не ми харесва отношението на Хубчев към Ники Михайлов, той е национал. Това е мое мнение. Всичко това се отразява върху Левски, върху феновете. Болно е, че отборът няма вече 11 години титла или купа. Надявам се Левски да се стабилизира и да бъде там, където му е мястото.  Вярвам в отбора, вярвам в българите, които са там - те са мъжкари. Говоря за Костов, Горанов, Райнов, Славчев, Жиката, Михайлов. Говоря за лидерите, другите са по-млади.

Когато Левски стане шампион, ще поканя Цеца. Въпрос на време е, сигурен съм, че отборът отново ще бъде шампион. Защо не когато се връчва титлата, на стадиона да не е Цеца. Обещавам, че ще я поканя - да пее на връчването на купата на Левски.

Най-щастливият ми миг във футбола ли? Те са много. Последният ми гол с Левски - срещу Етър, когато стадионът избухна. Чух името ми да се скандира, усетих тръпката на "Герена". Това е последният хубав момент, който имах, но за съжаление ми беше отнет от г-н Петър Хубчев. Това е част от играта, но може би и на него някой ден ще му бъде отнето нещо, без той да е заслужавал това.

Човек не трябва да се самозабравя! Няма да крия, че тогава помолих Хубчев да остана в Левски и да завърша кариерата си там, но явно съм му пречел. Според мен той е страхлив човек, страхливец е. Има страх дори и от самия себе си. Страх го е да работи с хора, които имат мнение, хора като мен. Аз казвам каквото мисля. Говоря искрено, такъв човек съм", каза Валери Божинов пред Sportal TV.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DUHAMO_1949
01.02.2020 18:27

Този не може да брои и до 14, не 11, а 13 години няма трофей!! Цеца никога няма да дойде по елементарната логика, че няма клуб, който досега да е станал шампион постмортем!