Много емоции в първия мач на Лейкърс след смъртта на Коби (видео)

15:44
Много емоции в първия мач на Лейкърс след смъртта на Коби (видео)

Емоциите завлядяха "Стейпълс Център" преди първия мач на ЛА Лейкърс след трагичната смърт на легендата Коби Брайънт.
 
Хеликоптерът на Брайънт се разби в покрайнините на Лос Анджелис, а освен него смъртта си намериха 13-годишната му дъщеря Джиана и още 7 души, които пътуваха за баскетболен мач. Новината разтърси целия свят, но естествено, най-тежко я приеха феновете на "езерняците", за които Коби винаги е бил №1.

Ден след смъртта на Брайънт мачът на Лейкърс срещу градския съперник Клипърс беше отложен, а днес тимът посрещна Портланд Трейл Блейзърс.

Домакините загубиха със 119:127, но не това бе най-важното тази нощ на Западното крайбрежие.

19 000 фена, почти всеки един от тях с екип на Коби, изпълниха залата, а още много останаха извън нея.

Площите около арената бяха изпълнени с фенове, които нямаха билети, но бяха там, за да почетат своя герой.

Домакините бяха подготвили специална церемония, а два от столовете край игрището останаха празни. Именно това са местата, от които по традиция Коби и дъщеря му наблюдаваха мачовете на любимия си отбор.  На тях бяха поставени рози и екипи на Джиджи и Коби.

Още преди церемонията, викове "Коби, Коби" огласиха залата, а те продължиха през целия мач, независимо от резултата.

Играчите излязоха да загряват с екипи на Брайънт, а певецът Ъшър емоционално изпя песента "Amazing Grace". След него имаше изпълнение на местната филхармония, докато на екрана вървеше специален клип посветен на легендата.

След това "Boyz II Men" изпя химна на САЩ, а в този момент феновете трудно сдържаха сълзите си. Това обаче не успя да направи настоящата звезда на Лекърс - Леброн Джеймс, които се разплака.

Той излезе в центъра на игрището, за да прочете имената на всички жертви. Джеймс изчете и кратко послание в чест на Брайънт.

Мачът пък започна със символичните 24 секунди мълчание - в чест на легендарния №24.

При всяко прекъсване на екраните се появяваха емблематични моменти от кариерата на Коби, а скандиранията на името му не спряха до самия край.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация