7 от 3 на Холанд! Дортмунд смачка Унион Берлин (видео)

18:37
7 от 3 на Холанд! Дортмунд смачка Унион Берлин (видео)

Борусия (Дортмунд) продължава със зашеметяващото си представяне в Бундеслигата. “Жълто-черните” спечелиха за трети пореден път след подновяването на първенството и отново вкараха 5 гола, този път разпилявайки Унион (Берлин) с 5:0 на “Сигнал Идуна Парк”.


Звездата на вечерта? Ерлинг Холанд! 19-годишният норвежец започна от първата минута за домакините и пак не разочара, отбелязвайки нови два гола. По този начин Холанд вече има 7 попадения в едва 3 мача за Дортмунд. Нападателят е първият играч в историята на Бундеслигата, който вкарва толкова голове за такъв период от време. Норвежкият талант е и първият в историята, който отбелязва с първите си седем удара в рамките на вратата.

 

Джейдън Санчо откри резултата в 13-ата минута след пробив ала Ариен Робен, както и малко късмет, защото топката се отби в крака на противников защитник преди да влети в мрежата - 1:0. Едва пет минути по-късно Холанд показа умението си да се пласира, като бе на правилното място в правилното време, за да порази вратата от непосредствена близост след центриране - 2:0.

 

Пълните трибуни трябваше да почакат доста за нов гол, който отново бе на сметката на Дортмунд - Марко Ройс отбеляза от дузпа в 68-ата минута за 3:0. Борусия не намали темпото и две минути по-късно Санчо подаде към непокрития във вратарското поле Аксел Вицел, за когото остана най-лесното - да реализира за 4:0. Холанд продължи серията си в 76-ата минута, когато отбеляза с удар с левия крак от около 10-11 метра за финалното 5:0.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация