Собственикът на Левски Георги Попов е задържан в ОАЕ

17:31
Собственикът на Левски Георги Попов е задържан в ОАЕ

Мажоритарният собственик на Левски Георги Попов също е задържан от властите в Обединените арабски емирства, заедно с неофициалния собственик на клуба Васил Божков, потвърди главният прокурор Иван Гешев.

Сред задържаните в ОАЕ е и членът на Надзорния съвет на “сините” Александър Тумпаров, който влезе в управата на Левски заедно с Божков и Попов в началото на миналата година.

„Има официално потвърждение от Обединени арабски емирства за ареста на Васил Божков и други две обвинени лица”, заяви Гешев пред журналисти във Варна. Предстои изпращане на документи за екстрадиция, което ще се направи по процедурата, която е правена до момента и в други такива случаи, поясни той. „Правили сме го досега и за Цветан Василев, и за Арабаджиеви, и за Баневи, и за Димитър Желязков. Действаме по същия начин и виждате резултатите”, допълни Гешев.

През март миналата година Георги Попов официално стана собственик на 86.6 процента от акциите на Левски след годишното Общо събрание на акционерите в клуба.

По-рано тази седмица изпълнителният директор на “сините” Павел Колев призна, че е възможно клубът да има затруднения през пролетния полусезон в първенството заради проблемите със закона на Божков и неговите съдружници.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация