Ювентус с класика срещу Фиорентина (видео)

17:34
Ювентус с класика срещу Фиорентина (видео)

Кристиано Роналдо отбеляза два гола от дузпи при успеха на Ювентус срещу Фиорентина с 3:0 в двубой от 22-ия кръг на италианската Серия „А”, изигран в Торино.

Португалската суперзвезда се разписа в 40-та и 80-та минути и по този начин изравни постижението на Давид Трезеге от поне един отбелязан гол в девет последователни мача за Юве в лигата. Роналдо вече има 20 гола в Калчото през този сезон и общо 23 във всички турнири.

Ювентус контролираше мача през по-голямата му част, но гостите от Флоренция също имаха своите възможности. През първото полувреме Войчех Шченсни трябваше на няколко пъти да прави отлични спасявания, за да остави резултата непроменен. Малко преди почивката Миралем Пянич стреля извън наказателното поле, а топката се отби в ръката на бранител в лилаво. Съдията прегледа ситуацията с ВАР и отсъди 11-метров наказателен удар, хладнокръвно реализиран от Роналдо.

След паузата Бенаси за „Виола” и Игуаин и Рабио за домакините имаха шансове за гол, но такъв не падна до последните десет минути на срещата. Родриго Бентанкур преодоля няколко футболисти, преди Федерика Чекерини да го събори в наказателното поле. Реферът отново разгледа ситуацията и не се поколеба да отсъди втора дузпа, която още веднъж беше реализирана от Кристиано. В последната минута от редовното време Матейс де Лихт вкара втория си гол през сезона след центриране от ъглов удар.

Ювентус увеличава аванса си на върха в класирането с шест точки пред Интер. „Старата госпожа” има 54 пункта, „Нерадзурите” 48 и мач по-малко, а Лацио 46 и две срещи в аванс. Фиорентина пък прекъсна серията си от четири срещи в Серия „А” без загуба и е на 14-та позиция с 25 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация