Сари: Да оставя Дибала на пейката си беше богохулство

20:23
Сари: Да оставя Дибала на пейката си беше богохулство

Наставникът на Ювентус Маурицио Сари си призна, че е било богохулство да остави Пауло Дибала на резервната скамейка при днешната победа с 3:0 над Фиорентина, но посочи причините за това свое решение. Титуляри бяха Кристиано Роналдо, Гонсало Игуаин и Дъглас Коста, а Ла Хоя влезе в игра в 67-ата минута, заменяйки своя сънародник.

Ювентус прегази Фиорентина, Роналдо не спира да бележи (видео)
“Беше труден мач, тъй като Фиорентина бяха непобедени в Серия “А” през 2020-а. Разчитах на Коста, тъй като знаех, че “Ла Виола” ще се опита да блокира пространствата в халфовата линия и се надявах той малко да ги разшири. По отношение на енергията ни не бяхме много постоянни, но целта ни трябва да подобрим това в бъдеще.

Коста ни носи широчина, като създава и голови положения. Въпреки това, в моите очи той все още не е физически готов. Щом достигне своя пик, тогава ще го видим как прави разликата. 

Да оставя Дибала на пейката на практика си беше богохулство, но имаме толкова много силни играчи в атака и не можем да ги използваме всички наведнъж. Балансът на отбора беше от ключово значение, а срещу Фиорентина Игуаин ни беше по-полезен. Ако използваме и четиримата наведнъж, по този начин ще пожертваме много от позитивните характеристики на тези футболисти. Например, ще е безсмислено да използваме Роналдо по крилото”, аргументира се Сари след мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация