Павел Колев: Ситуацията в Левски е патова

20:36
Павел Колев: Ситуацията в Левски е патова

Изпълнителният директор на Левски София Павел Колев не скри притеснението си за бъдещето на клуба заради проблемите на собственика Васил Божков. Колев се срещна и разговаря днес повече от час представители от клуба на привържениците на сините.

"Не мога да отговоря какво е бъдещето на Левски и дали ще го има. В момента обсъдихме каква е ситуацията чисто финансово. Какви разходи ни предстоят и какви постъпления очакваме и как могат феновете евентуално да помогнат за издръжката на клуба. Колко още ще издържи Левски зависи от постъпленията."

"Коментирахме възможности за кампании за закупуване на абонаментни карти, за активизация на привържениците за мача с ЦСКА и за другите срещи от пролетния полусезон, за възстановяване на членските карти и други идеи. Финансовият ни хоризонт в момента е доста къс. Бъдещето към днешна дата не изглежда розово. По-конкретни измерения това ще придобие през другата седмица и тогава ще мога да коментирам", заяви Колев.

"Към днешна дата нямам отговор дали Левски ще изкара сезона.  Аз нямам конкретна информация, че Васил Божков ще спре финансирането. Нямам контакт с него от поне десет дни. Опциите са много, но ситуацията е патова. Не виждам какъв ход може да се направи, за да се разреши бързо ситуацията. За целите ще мога да говоря, когато знам с какъв бюджет ще разполага клубът."

"Футболистите ги видях спокойни. Лагерът е минал добре, а и те имаха предимството да не са в България през този период. Сега сигурно бързо ще се потопят в атмосферата тук, но работа е на треньора и на спортния директор да ги държат здраво стъпили на земята и да започнем добре полусезона", коментира още Колев.

Председателят на клуба на привържениците на Левски Степан Хиндлян също заяви, че ситуацията не е розова. 

"Не сме доволни от ситуацията. Не мислим в посока фалит, но положението не е никак розово. Не мога да успокоя голямата фенска маса. Това, което можем да направим, е да бъдем максимално активни и да браним клуба си. Показали сме, че когато сме опрени до стената, можем да сътворим много неща."

"Моментът е труден. Не бих казал, че има обезкуражение. Левски е институция на 106 години, която е минала пред изключително тежки периоди. В момента е поредният такъв. Ще бъде изключително трудно, но смятам, че ще се намерят варианти. До голяма степен нещата зависят и от нас привържениците в посока единомислие и обединение за тази висша ценност, а не дребнотемия и фокусиране в отделни персони и незначителни неща. С мен не са обсъждани варианти със смяна на собственика. Не знам какви са плановете на Васил Божков оттук-нататък за клуба. Вариантите са много, но те са хипотетични и са в сферата на вероятностите", каза Хиндлян след срещата.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DUHAMO_1949
08.02.2020 13:39

Явно тези не са наясно с математиката, не ноже да имат 106 г-на история, а и футболистите са спокойни само, докато все още си получават заплатата..