Пета поредна побеза за Реал Мадрид в Примера (видео)

19:07
Пета поредна побеза за Реал Мадрид в Примера (видео)

Реал Мадрид постигна пета поредна победа в Ла Лига след 4:1 над Осасуна в двубой от 23-тия кръг, игран на “Ел Садар”. Памплонци поведоха с гол на Унай Гарсия в 14-ата минута. Голове на Иско (33) и Серхио Рамос (38) направиха обрата до почивката. През второто полувреме Лукас Васкес (85) и Лука Йович (90) нанесоха нов голови удари. С успеха Реал Мадрид временно дръпна с шест точки пред Барселона, като каталунците играят по-късно тази вечер.

 

"Червените" започнаха по-амбицирано и поеха инициативата. В третата минута Хосе Арнаиц опита удар от малък ъгъл, който не се получи. Минута по-късно Рубен Гарсия изскочи зад защитата, запази хладнокръвие в наказателното поле, финтира Рафаел Варан, но Тибо Куртоа успя да парира с ръка. В 14-ата по-добрата игра на наварския тим даде резултат. След изпълнение на корнер Унай Гарсия изпревари Каземиро и с глава насочи зрелищно към далечния ъгъл, плътно до гредата - 1:0.

 

В 33-ата топката беше отправена към Гарет Бейл, който изпревари своя пазач и някак асистира на Иско. Малагийският халф реализира красиво попадение с удар от въздуха към далечния ъгъл - 1:1. Пет минути по-късно гостите от "Сантиаго Бернабеу" направиха пълен обрат след корнер. Каземиро беше забравен в наказателното поле, стреля с глава, а Серхио Рамос беше на точното място и довкара почти от голлинията за 1:2.


Това беше гол номер 90 за Рамос с екипа на Реал Мадрид. Освен това Серхио реализира в 17-и сезон от Ла Лига. Само минута преди това капитанът на "лос меренгес" влезе грубо в краката на Рубен Гарсия и въпреки че играе с топката, ситуацията застраши здравето на нападателя. Съдията не обърна внимание на положението.

 

Мадридският тим започна активно второто полувреме и притисна съперника си. В 49-ата защитникът на "червените" Первис Еступинан направи рисково влизане в краката на Лука Модрич. "Лос меренгес" претендираха за дузпа, но съдията не получи сигнал от своите видеопомощници. В 53-тата Рубен Гарсия получи на фронтална позиция в наказателното поле, стреля по земя към левия ъгъл на Куртоа, но Каземиро се намеси в точния момент, за да чукне в корнер.


В 56-ата Начо Видал влезе много грубо в краката на Федерико Валверде и съдията го порица с жълт картон. В 70-ата Рафаел Варан направи фрапантен пропуск и може да бъде благодарен, че преди това беше в засада. В 73-тата минута Варан беше застанал на точното място и блокиран много опасен фронтален шут на Рубен Гарсия.


Реал Мадрид търпеливо изчака своя момент и вкара трети гол в 85-ата минута. Карим Бензема запази топката на границата на наказателното поле и чукна вдясно към Лукас Васкес. Резервата на "белите" стреля през ръкавицата на вратаря и топката премина голлинията за 1:3. В последната минута Лука Йович заби четвърти гол за гостите и оформи крайния резултат.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация