Лацио с много важни три точки в битката за Скудетото (видео)

21:15
Лацио с много важни три точки в битката за Скудетото (видео)

Отборът на Лацио спечели трудно гостуването си на Парма от 23-ия кръг на Серия А. Римските „орли“ се наложиха с минималното 1:0, за да се поздравят с трите точки. Единственото попадение в срещата бе дело на Фелипе Кайседо, който се разписа в заключителните минути на първата част.


След успеха Лацио се намира на второто място с актив от 53 точки, на 2 пред третия Интер. „Росонерите“ обаче имат възможността да задминат римляните при победа в дербито на кръга срещу Милан.


В 9-ата минута бе отправен първият по-опасен удар към една от двете врати. Ясмин Куртич стреля директно от пряк свободен удар. Вратарят на Лацио Томас Стракоша обаче внимаваше и успя да избие в корнер.


Около пет минути преди почивката Лацио излезе напред в резултата. Топката бе центрирана отдясно. След неразбирателство между бранителите на Парма Фелипе Кайседо овладя и от непосредствена близост завърши за 1:0.

 

В 56-ата минута отново Стракоша спаси гостите. Топката бе изчистена, но попадна в Джанлука Капрари. Нападателят на Парма опита удар от границата на наказателното поле, но стражът на Лацио се намеси превъзходно и предотврати сигурен гол в мрежата си, като изби в ъглов удар.


Чиро Имобиле пропусна добър шанс да удвои аванса на Лацио в 72-рата минута. Таранът бе намерен в наказателното поле, овладя и стреля, но ударът му прелетя високо над напречната греда.


Минута преди изтичането на редовните 90 Матия Спрокати шутира опасно от границата на наказателното поле, но топката отново прелетя над вратата.


С това положение се изчерпаха силите и идеите на домакините да достигнат поне до точката от мача. Лацио съхрани крехкия си аванс и спечели с 1:0 срещата.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация