Емил Велев възражда марката Левски-Спартак

10:29
Емил Велев възражда марката Левски-Спартак

Бившият футболист и треньор на Левски София Емил Велев-Кокала ще възражда марката Левски-Спартак в българския спорт. Това име ще носи детската школа на последния треньор, извел сините до шампионската титла. Официалното откриване на школата е на 3 март от 10 часа сутринта на комплекс "Мир и дружба" в Студентски град, където бяха известните кортове, съобщава "24 часа".

Левски-Спартак бе обединеният клуб, който бе към МВР по време на социализма, след като през 1969 година бяха обединени двата столични слуба. Това име изчезна през 1985 година, след като Левски-Спартак и ЦСКА Септемврийско знаме бяха разформировани и впоследствие преименувани на Витоша и Средец.

Към Емил Велев в начинанието ще се включи и бившият вратар на Етър и Левски Игор Кулиш, който ще отговаря за играчите на този пост.

Кокала е играл в България само за Левски, след което направи име в Израел. Мотото на школата напомня за това. То гласи "Никога не забравяй откъде си тръгнал". Емил Велев е втори бивш футболист на Левски, който прави школа с името на клуба в него. Другияг е Станислав Ангелов-Пелето, който направи Левски-Раковски.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари