Клинсман напусна Херта след 10 седмици начело

16:23
Клинсман напусна Херта след 10 седмици начело

Юрген Клинсман напусна поста старши треньор на Херта след само 10 седмици начело заради липса на подкрепа и доверие от ръководството на столичани.

Бившият световен шампион Клинсман замени на длъжността Анте Чович в края на ноември, като Херта бе в зоната на изпадащите в онзи момент. Но въпреки обещанията за промяна и превръщането на тима в сила в Бундеслигата, Херта спечели един от последните си пет мача в Бундеслигата и е на 14-о място, на шест точки над плейофното място за оставане в елита.

„Вървяхме по добър път и независимо от тежките мачове, успяхме да се отдалечим на шест точки от зоната на изпадащите. Напълно убеден съм, че Херта ще остане в Бундеслигата и през следващия сезон. За да бъде изпълнена тази цел, като наставник аз трябва да имам доверието на всичките тези, които са въвлечени. В борбата срещу изпадане обединение, солидарност и концентрация са ключовите елементи. Ако те не са гарантирани, то тогава аз няма как да дам пълния си потенциал като треньор и не мога да изпълня моите отговорности“, сподели той в свое изявление.

Клинсман, който бе селекционер на САЩ от 2011-2016, пристигна с обещанията да обърне сезона на Херта и да го направи претендент за титлата с помощта на мажоритарния инвеститор Ларс Виндхорст. Клинсман добави, че ще остане член на клубния борд.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация