"Новак ще настигне Федерер по титли от "Шлема" още тази година"

21:25
"Новак ще настигне Федерер по титли от "Шлема" още тази година"

Бащата на носителя на 17 титли от “Големия шлем” Новак Джокович - Сърджан, даде любопитно интервю за сръбския сайт Telegraf.rs. Бащата на Ноле коментира финала на Australian Open, в който Джокович надви в драматичен петсетов мач австриеца Доминик Тийм, за да триумфира за рекорден осми път в Мелбърн.

Сърджан Джокович е твърдо убеден, че в края на годината синът му ще е спечелил всички големи състезания този сезон и ще се изравни по брой титли от “Големия шлем” с швейцареца Роджър Федерер. По-младият с шест години от Федерер Джокович е само на 3 титли от рекордните 20 на Федерер. Още един велик рекорд на швейцареца, който през август навършва 39 години, ще бъде застрашен от Джокович, ако сърбинът остане на върха в ранглистата. Джокович не е далеч от това да подобри рекорда на Федерер от 310 седмица на първото място.

“Седемкратният шампион на Australian Open играе на Централния корт, където няма загубен мач, срещу някакъв австриец на финала и феновете подкрепят австриеца - представете си каква липса на уважение към Новак е това.

Тенисът е спорт за богатите хора и те не могат да приемат, че някой от бедната и малка Сърбия е най-добрият играч в последните 10 години”, казва Джокович-старши, цитиран от TennisWorld.

“Тази година Новак ще настигне Федерер, защото ще спечели и другите три турнира от “Горемия шлем”. Около 6-7 октомври ще надмине Федерер по най-много седмици като №1, а освен това ще спечели Олимпийските игри в Токио”, добавя Сърджан Джокович.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация