Отложиха ГП на Китай заради коронавируса

19:10
Отложиха ГП на Китай заради коронавируса

Международната автомобилна федерация (ФИА) взе окончателно решение да отложи Гран При на Китай, четвърти кръг от стартиращия на 15 март сезон 2020 във Формула 1. Информацията, която по-рано ви съобщихме, сега бе потвърдена и надпреварата на пистата "Шанхай" няма да бъде проведена по план между 17-и и 19-и април заради продължаващата епидемия от коронавирус в страната.

Според официалната информация ФИА започа работа с местните власти, с промоутъра на надпреварата и отборите във Формула 1 по план, който трябва да предложи промени в календара за евентуално провеждане на ГП на Китай по-късно през годината.

По-рано директорът във Формула 1 Рос Браун изяви намерения за провеждане след лятото, но вече някои от отборите се изказаха против 9-и август (между надпреварите в Унгария и Белгия) и 22-ри ноември (между стартовете в Бразилия и Абу Даби). Причината е, че това разместване ще предизвика истински хаос в календара заради географския принцип, по който се провеждат отделните етапи от дългия сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация