Официално: Генерала се завърна в Италия

20:07
Официално: Генерала се завърна в Италия

Българският нападател Валери Божинов официално се завърна в Италия. Бившият национал подписа договор с 10-ия в Серия "Б" Пескара, където треньор е бившият му съотборник в Ювентус Никола Легроталие. Голмайсторът подписа договор до юни, като в него има опция за продължаване за още една година. Пескара е 16-ият клуб в богатата кариера на Божинов, който е играл в осем различни държави - Италия, Англия, Португалия, България, Сърбия, Китай, Швейцария и Хърватия, като е обличал екипите на Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон), Верона, Виченца, Левски, Тернана, Партизан (Белград), Мейджоу Хака, Лозана, Риека, Ботев (Враца). Той има 43 мача и 6 гола за националния отбор на България.

Нападателят стана съотборник на Ивайло Чочев, който все още е контузен и не е дебютирал за "синьо-белите" след трансфера му от Палермо. Интересното е, че двамата вчера пътуваха заедно от София за Рим, като Божинов замина за Пескара, а халфът остана на преглед в италианската столица. Нападателят имаше среща с президента на клуба Даниеле Сабестияни. Именно той е в основната нападателят, който в събота става на 34 години, да отиде в Пескара. Бизнесменът вдигна офертата си и му взе самолетен билет, след като Божигол се разбра с Катаня и Кристиано Лукарели, заявявайки, че отива да играе в Сицилия, за да помогне на тима да се върне в Серия "Б".

Така почти пет години по-късно Божигол се завръща в своята втора родина, като ще облече фланелката на седми клуб. Досега той е носил екипите на Лече, Фиорентина, Ювентус, Парма, Верона, Виченца и Тернана.

Кариерата на Валери Божинов в Италия:

Лече - 81 мача и 20 гола
Фиорентина - 41 мача и 11 гола
Ювентус - 21 мача и 7 гола
Парма - 64 мача и 11 гола
Верона - 15 мача и 1 гол
Виченца - 18 мача и 4 гола
Тернана - 27 мача и 6 гола

ПРОГНОЗИРАЙТЕ МАЧОВЕТЕ ОТ СЕРИЯ Б С WINNER.BG И СПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИЧНА НАГРАДА!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация