Степан Хиндлиян: Ще има прозрачност, само ако акциите на Левски са при феновете

10:49
Степан Хиндлиян: Ще има прозрачност, само ако акциите на Левски са при феновете

Необходимо е акциите на Левски София да бъдат в ръцете на привържениците или те да имат блокираща квота при вземането на решения. По този начин няма да има задкулисие в управлението на клуба. Това заяви председателят на Националния клуб на привържениците на сините Степан Хиндлиян в ефира на БНТ.

"Не сме ние хората, които да вземаме решения за собствеността, но ако акциите на клуба бъдат в привържениците, тогава може да задавате въпроси", обясни Хиндлиян.

"Ако собствеността на клуба бъде в ръцете на привържениците или те имат блокираща квота при вземането на решения, това би дало категорични гаранции, че ще има прозрачно управление, ще се знае какво се случва и няма да има задкулисие. Това обаче не значи, че феновете ще отпускат средства. Този, който дава парите може да е рекламен спонсор чрез рекламни договори, а решенията ще се взимат от Управителен съвет с професионален екип", категоричен е Хиндлиян.

По думите му, се наблюдава сериозна активизация по отношение наливането на средства за клуба, които са крайно необходими за погасяване на вноската към НАП до края на месеца.

"Само 24 часа след пускането на банковата сметка за дарения са събрани над 88 000 лв. Само 790 човека обаче са дарителите, което категорично не отговаря на потенциала, който общността има. Сега въпросът е тази вълна да бъде увеличена, да се търсят способи за улесняване дарението на средства", категоричен е Хиндлиян.

"Ние сме на мнение, че при такава активизация и пълен стадион утре и в следващите няколко мача, рекламодателите сами ще ни потърсят. Футболът е в такива условия, че без средства от генерални спонсори е много трудно", допълни запалянкото.

Той коментира офертата на голяма компания за залози да придобие собствеността на клуба срещу 8,5 млн. евро.

"Това предложение е нереалистично, тъй като собствеността на клуба се намира в "Нове Холдинг" и фирмите на Васил Божков, и ние знаем какви са неговите взаимоотношения с компанията, които предлага тези пари. Видяхмче, че г-н Божков, с цялата финансова мощ с която разполага, пак не беше способен да управлява клуба повече от година. Така че, този модел не е дългосрочен и дестабилизира големите клубове", заяви още председателят на фенклуба на привръжениците на "Левски".

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация