Левски ще запази ядрото си, няма да се продават играчи на всяка цена

17:47
Левски ще запази ядрото си, няма да се продават играчи на всяка цена

Продажба на играчи не стои на дневен ред, ние искаме да продадем скъпо и ако има трансфер, ще е максимум на един играч, заяви спортният директор на Левски Ивайло Петков. Заради тежката финансова ситуация при „Сините” преди дни изпълнителният директор Павел Колев прогнозира, че може да се наложат изходящи трансфери, за да се закърпи бюджетът на клуба.

„Оферта имаше за един играч, но тя беше смешна и несериозна, дори не отговорихме. Сега знаем, че е трудно. Запитване има, но оферта няма. Остават отворени пазарите в Казахстан, Русия, Америка. Чехия, Словакия – може би. Ние не искаме просто да продадем, а да го направим скъпо. И то максимум един играч. Но продажбата на играч или играчи не стои на дневен ред. Ако дойде подходяща оферта, ще я разгледаме. Но това не трябва да повлиява на гръбнака на отбора. Имаше спекулации за Холмар, че ще ходи в Борнемут – няма такова нещо, за Нуно Рейш в Сантос – няма такова нещо, за Паулиньо в Динамо Киев – няма такова нещо“, заяви Петков пред dsport.

Петков говори и за зимната селекция в отбора. През паузата столичани привлякоха трима футболисти – Деян Лозев, Симеон Славчев и нидерландеца Стайн Спирингс. Селекцията беше завършена, преди да настъпят проблемите с властта на собственика Васил Божков и Националната лотария.

„Желанието на треньора бе всички нови да са линия за първия лагер. Плюс още един играч имаше вероятност да дойде при нас, но не е сред спекулираните. Преди Нова година идваха и други двама играчи в България за разговори. От трима футболисти избирахме за една позиция. Това отива на Левски. Всичките драми и проблеми се случиха, след като селекцията бе завършена. Това не е повлияло“, призна Петков.

През последните дни в Левски върви усилена мобилизация за Вечното дерби с ЦСКА, а наред с това „Сините” правят всичко възможно да съберат финансови постъпления с помощта на феновете. Само за 24 часа след откриването на дарителска сметка, привържениците събраха близо 100 хил. лева.

„Голяма част от феновете идват, даряват, всеки каквото може. Радва ни, че фенската маса е обединена и стои зад отбора. Това е нещо уникално. Дано да продължим. Дано феновете застанат зад отбора. За тези привърженици ние ще дадем всичко. Да играеш пред пълни трибуни е най-хубаво. Това е 12-ият футболист, който помага. Очаквам 17-18 хил. верни сини фена. Даваме всичко от себе си, за да върви Левски напред“, каза още отговорникът за спортно-техническите въпроси в клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари