Нулево реми в Пловдивското дерби

16:29
Нулево реми в Пловдивското дерби

110-ото Дерби на Пловдив на елитно ниво завърши без победител. Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) последваха примера на Левски и ЦСКА-София от вчера, завършили наравно 0:0 и днес мачът в Коматево приключи при същия резултат. Мачът бе изпълнен с единоборства и не предложи интересни моменти пред двете врати. Дуелът беше изключително важен и то не само с оглед на временното класиране, а и защото победителят можеше да вземе аванс пред съперника в статистиката. В срещите досега двата отбора са си разменили точно по 39 победи и имат 32 равенства. Последното равенство беше на "Лаута" през есента, когато двата отбора завършиха 1:1.

 

Във втората минута на срещата центриране от десния фланг намери Александър Тонев непокрит в наказателното поле. Крилото овладя и стреля, но встрани от вратата. Три минути по-късно и пред Лъчезар Балтанов се откри възможност да стреля към вратата на Луков.


Ударът на капитана на Ботев обаче бе слаб и не създаде проблеми на стража. В следващите минути имаше повече борба и по-малко футбол, заради което “смърфовете” получиха два жълти картона, показани на Момчил Цветанов и Акинсола Акиниеми.


Локомотив отговори на по-активната игра на Ботев с удар на Анте Аралица в 18-ата минута, който попадна право в ръцете на Янко Георгиев. В 23-ата минута минута Лазар Марин напусна терена принудително след влизането в краката му на Акинсола Акиниеми. Мястото на защитника, който до момента бе доста активен по левия фланг, зае Димитър Тонев.


В 38-ата минута Джонатан Перейра получи жълт картон за опасна игра в опита си да изчисти топката пред главата на Николай Николаев. До края на първото полувреме двата отбора така и не успяха да създадат чисто голово положение пред противниковата врата и футболистите се оттеглиха на почивка при нулево равенство.


В началото на второто полувреме привържениците на Ботев (Пд) посветиха втора хореография на Тоско Бозаджийски. Този път тя бе в Сектор "А".


В 51-ата минута Иван Бандаловски допусна груба грешка в защита, от която Бирсент Карагарен не успя да се възползва по най-добрия начин. Крилото на Локомотив отне топката от краката на защитника и стреля към вратата, но твърде слабо.


В 64-ата минута в игра се появи звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев. Халфът на “канарчетата” доскоро лекуваше травма в коляното, след като бе опериран заради скъсан менискус. Неделев зае мястото на Станислав Шопов. Най-добрата възможност пред футболист от двата отбора се откри пред Александър Тонев в 73-ата минута. Крилото имаше добър шанс да вкара топката във вратата на Луков, но от няколко метра стреля неточно.


Три минути по-късно Тодор Неделев заложи на техничен удар от границата на наказателното поле. Топката премина покрай десния страничен стълб, като остави Луков на място. В 82-ата минута Диниш Алмейда засече центриране от ъглов удар, а топката премина застрашително покрай лявата сглобка. Така двубоят завърши без победител, а зрителите в Коматево не видяха попадение.


БОТЕВ - ЛОКОМОТИВ 0:0


БОТЕВ: Янко Георгиев, Филип Филипов, Иван Бандаловски, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, Джонатан Перейра, Радослав Терзиев, Станислав Шопов, Александър Тонев, Антонио Вутов


ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Акинсола Акиниеми, Лукас Масоеро, Йосип Томашевич, Диниш Алмейда, Парвиз Умарбаев, Николай Николаев, Момчил Цветанов, Димитър Илиев, Бирсент Карагарен, Анте Аралица

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация