Байерн разби Кьолн и си върна първото място в Бундеслигата (видео)

18:27
Байерн разби Кьолн и си върна първото място в Бундеслигата (видео)

Байерн (Мюнхен) победи Кьолн с 4:1  като гост в среща от 22-ия кръг на Бундеслигата. Роберт Левандовски вкара в 3-ата минута, а след още две точен беше и Кингсли Коман. В 12-ата Серж Гнабри увеличи на 3:0, а в 66-ата докара нещата до 4:0. В 70-ата Марк Ут върна едното попадение.

 

Победата върна баварците на върха за сметка на РБ (Лайпциг), който се бе настанил там след съботния си успех с 3:0 над Ведер (Бремен).

 


Шампионите не се бавиха и още в 5-ата минута вече водеха с 2:0. В 3-ата се разписа Левандовски, а след това попадение добави и Коман. И при двата гола асистенциите дойдоха от Томас Мюлер.

Мощният старт на гостите свали духа на играчите на Кьолн и в 12-ата те допуснаха още един гол. Тогава Гнабри насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Тимо Хорн.

 

Скоро след това Гнабри на два пъти пропусна да добави четвърто попадение пред погледите на смаяните фенове на стадиона. В 29-ата германския национал дори уцели гредата.
Междувременно Боатенг получи жълт картон - негов пети, и ще бъде наказан за следващия двубой срещу Падерборн 07.
В последните секунди на първото полувреме Мюлер шутира малко над гредата.

 

Още в първата атака след подновяването на играта Кьолн стигна до попадение чрез Джон Кордоба, но ВАР се намеси и маркира засада на Скири, заради което в крайна сметка голът не беше признат.

В 55-ата Кордоба пак реализира, но този път засадата му беше толкова видна, че не се наложи употребата на видеотехнологията.

 

Моментният подем в играта на "козлите" обаче скоро беше париран от мюнхенци. Срещата отдавна се доиграваше, но нищо не можеше да спре Гнабри в 66-ата. Тогава той вкара втория си гол след нов прецизен изстрел с десния крак.
В 71-вата Кьолн най-накрая стигна до редовно попадение, реализирано от Ут на празна врата. Малко по-късно Мануел Нойер спаси в ситуация сам срещу Кордоба.

 

Минута преди изтичатеното на редовното време капитанът на Байерн спря и Антони Модест, който също беше едно на едно с него.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация