Венци Стефанов: Настръхва ми косата от заплатите в Левски

14:19
Венци Стефанов: Настръхва ми косата от заплатите в Левски

" Левски София в момента трябва да се бори за собственото си оцеляване. По-добрият вариант е дано това да се случи, защото да отпадне така както преди две години отпаднаха други отбори, не би било добре за българския футбол", каза президентът на Славия Венцеслав Стефанов по повод финансовите проблеми на “сините” след обвиненията към собственика на клуба Васил Божков, предаде репортер на БГНЕС.

На пресконференция в Пресклуб България Стефанов заяви, че според него в Левски има излишно пилеене на средства. “Всички клубове и всички ръководители на клубове трябва да си правят сметката, че трябва да се простират според чергата си. В Славия сме двама човека плюс секретарка-счетоводителка и обслужващия персонал. В Левски гледам, че са се нароили към 30-ина треньора, на треньора – треньор, подтреньор, надтреньор. Директорът получава 22 хиляди лева заплата, другите по 13 хиляди лева. Това са цифри, от които на мен ми настръхва косата. Дори да не са те, да са наполовина, това е страшно пилеене на средства. Затова и феновете на Левски може би са прави, защото те искат да видят отчетността”, коментира ситуацията той.

Президентът на Славия сподели, че не очаква Лудогорец да има проблеми отново да стане шампион на България. “От подготовката съм доволен, отборът се готови добре в Турция, терените и условията бяха перфектни. Надявам се, че пролетта ще бъде по-благосклонна към нас, дай Боже, да се запази и времето, за да може следващите кръгове да се играят при нормални условия за футбол, защото ако сега паднат снегове, всичко ще отиде по дяволите. Мисля, че всичките отбори се готвиха добре и пролетният дял ще покаже реално кой отбор докъде е стигнал. Евротурнирите не са наша цел, нашата цел е да обиграваме наши футболисти, да им дадем шанс, ако бъдат забелязани от националните селекционери, да бъдат привлечени, ако не – дай Боже, да бъдат забелязвани от чужбина. Нашата цел е да дадем шанс на българите да покажат какво могат. Лудогорец е със сериозна преднина пред всичките, има много силен отбор. Трябва да стане чудо, за да може да бъде спрян. А те чудесата са само в приказките. Другите отбори са далеч от неговата класа”

Стефанов изрази надежда България да се класира за финалите на Европейското първенство това лято. “За мача с Унгария стискам палци с две ръце и ми се иска да излезем крайни победители, за да имаме някакъв шанс. Ако успеем да се мушнем през иглени уши в това първенство, ще бъде голямо щастие и голям шанс за нас. Дано да успеем”, каза той и допълни, че е оптимист, че Ивелин Попов ще се завърне в националния отбор за решаващите плейофи в края на следващия месец.

Босът на “белите” не пожела да разкрие кой е неговият фаворит за нов президент на Българския футболен съюз. “Моето мнение, че човек с административен опит, с авторитет, който има желание да направи нещо от българските футболисти. Човек, който може да казва не и може да направи така, че нашите деца да имат повече шансове и да допринесе за разбирателството с държавата. Да няма проблеми и ексцесии, да може да ходим спокойно на мачовете и да се радваме на повече победи. Ще кажа моят избор в деня на Конгреса”, заяви той.

Стефанов се изказа скептично за евентуалното въвеждане на системата за видеоповторения в българското първенство. “Стига с тоя ВАР, няма да оправи нищо, още повече ще омеша нещата. За всяко нарушение ще започнем да искаме ВАР. Един човек, който аз безкрайно много уважавам, казва, че това е най-голямата глупост. И ако погледнете реално, ще видите, че след години това нещо ще отпадне. По-добрият вариант е никой да не натиска съдиите и те да свирят по-добре. Има някои, които са много некадърни, те би трябвало да отпаднат, за да се даде път на тези, които могат да свирят и да направят така, че играта да бъде истинска. Какво ще направи ВАР? Ще подобри играта или ще направи по-добри футболисти?”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация