Атлетико излъга Ливърпул, Борусия се наложи над ПСЖ

00:37
Атлетико излъга Ливърпул, Борусия се наложи над ПСЖ

На стадион “Уанда Метрополитано”  Атлетико Мадрид победи европейския шампион Ливърпул с 1:0.

Домакините успяха да поведат още в четвъртата минута с гол на Саул Нигес след недоразумение в защитата на Ливърпул, след което „дюшекчиите“ се отбраняваха перфектно до края на мача. 

Борусия Дортмунд пък се наложи над Пари Сен Жермен с 2:1 в първи мач от 1/8 финалите на Шампионската лига. Двубоят се игра на стадион “Сигнал Идуна Парк”. И трите гола бяха отбелязани в рамките на 8 минути през второто полувреме, а в герой за германците се превърна младокът Ерлинг Холанд.

Парижани отправиха първия си точен удар към вратата на домакините в 65-ата минута, когато Килиан Мбапе стреля от малък ъгъл и Роман Бюрки без особени затруднения парира изстрела му.

Четири минути по-късно 19-годишният Ерлинг Холанд от близко разстояние порази вратата на френския клуб, отбелязвайки първия си гол за Борусия в евротурнирите. Гостите претендираха за засада, но телевизионните повторения показаха ясно, че такава няма. ПСЖ отговори много бързо и Неймар възстанови равенството в 75-ата минута, а автор на асистенцията стана Килиан Мбапе. Само две минути по-късно обаче Холанд отново изправи трибуните на крака, след като се разписа с мощен изстрел с левия крак от границата на наказателното поле. Този гол се оказа последен в срещата и ПСЖ ще се опита да обърне развоя на противопоставянето в реванша в Париж.

Италианският полузащитник на ПСЖ Марко Верати излезе титуляр и постави клубен рекорд за изиграни мачове в евротурнирите. 27-годишният Верати се появи за 58-и път в двубой от Европа и изпревари Пол Льо Гуен (57). Верати е играч на парижани от 2012 г. Той обаче получи жълт картон и ще пропусне реванша в Париж.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация