Полицията обискира руските биатлонисти

13:09
Полицията обискира руските биатлонисти

Италианската полиция направи тази сутрин обиск в хотела на руския отбор по време на световното първенство в Антхолц след молба от Международния съюз по биатлон, предава ТАСС.

"Полицията е получила официално писмо от Международната федерация, тъй като Александър Касперович, който е личен треньор на Александър Логинов, е в отбора с чужда акредитация", каза пред медиите президентът на руския съюз по биатлон Владимир Драчьов.

Логинов спечели златния медал в спринта и бронз в преследването на световното първенство. Той е включен и в състава на мъжката щафета на Русия, която ще се състезава по-късно днес.

През 2014 година Логинов беше наказан за две години заради употреба на еритропоетин. Наказанието му изтече на 25 ноември 2016 година.

Логинов е заподозрян в повторно нарушаване на антидопинговите правила, се казва в съобщение на италианската полиция. В писмото на Международната федерация се споменават имената на Логинов и на неговия личен треньор Александър Касперович.

Логинов заяви, че се надява ситуацията с обиска на италианската полиция да не остане незабелязана. "Всичко това много ме разстройва. Надявам се да не остане незабелязано. Надявам се на някакъв положителен резултат. Не  говоря за извинение, но е много разочароващо", коментира Логинов.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация