Арсенал удари Евертън в голов трилър (видео)

20:52
Арсенал удари Евертън в голов трилър (видео)

С два гола на Пиер-Емерик Обамеянг Арсенал стигна до победа с 3:2 срещу Евертън. Двубоят бе изпълнен с голове и положения, но лондончани успяха да надделеят. Калвърт-Люин откри резултата в първата минута, “артилеристите” обърнаха с попадения на Нкетиа и Обамеянг, но секунди преди почивката допуснаха изравняване, след като Ричарлисон направи 2:2. В самото начало на втората част Обамеянг отново се разписа и това се оказа последният гол в мача.

 

За трети път в историята на мач от Висшата лига са отбелязани голове в първата минута на двете полувремена. Преди това се бе случвало на Нюкасъл - Арсенал (1996) и Чарлтън - Лийдс (2001).

 

Обамеянг вече е с 17 гола във Висшата лига, като се изравни с Джейми Варди на върха при голмайсторите. Арсенал се изкачи на девето място и пази надежди за класиране в Европа, като изостава на четири точки от петия Манчестър Юнайтед.

 

Още преди да е изминала една минута Евертън поведе. Сигурдсон центрира от фаул, Давид Луис не успя да изчисти, а Калвърт-Люин бе най-съобразителен и с акробатично изпълнение прати топката в мрежата. Това бе седмият му гол в последните девет шампионатни срещи.


На лондончани им трябваше малко време да се съвземат от ранния гол, но след това вдигна оборотите. Гостите създаваха проблеми на “артилеристите”, но постепенно тимът на Артета започна да контролира събитията на терена. След няколко пропуснати възможности в 27-ата минута Еди Нкетиа изравни резултата. 20-годишният юноша на Арсенал засече центриране на Сака, който се появи на терена няколко минуто по-рано на мястото на Коласинак.


Силният период на домакините продължи и доведе до второ попадение. Давид Луис великолепно изведе Обамеянг, който показа скрост и с технично изпълнение насочи топката извън обсега на Пикфорд. Обратът даде още по-голяма увереност на Арсенал, но към края на полувремето отново се видяха проблемите в защита. Удар на Ричарлисон мина над вратата, но в добавеното време на първата част бразилецът успя да изравни резултата. Той се възползва от неубедителните изяви на бранителите на съперника и успя да бутне топката в точния момент и тя се озова в мрежата.


Второто полувреме започна като първото, но с една съществена разлика - попадението, което падна на старта, бе във вратата на Евертън. След центриране на Пепе Обамеянг с глава се разписа за втори път в мача. В следващите минути “артилеристите” доминираха, но гостите стигаха до възможности. След час игра на терена се появи Андре Гомеш, който в началото на ноември получи тежка контузия в глезена.


В 72-ата минута Лено направи блестящо спасяване след удар от близко на Калвърт-Люин. Имаше съмнения, че нападателят е в засада, така че евентуално попадение най-вероятно щеше да бъде отменено.

 

АРСЕНАЛ - ЕВЕРТЪН 3:2


0:1 - Калвърт-Люин (1)
1:1 - Нкетиа (27)
2:1 - Обамеянг (33)
2:2 - Ричарлисон (45)
3:2 - Обамеянг (46)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация