Байерн сгази Челси на "Стамфорд бридж" (видео)

23:56
Байерн сгази Челси на "Стамфорд бридж" (видео)

Байерн (Мюнхен) вече с единия крак е на 1/4-финал в Шампионската лига. Тази вечер баварците направиха на пух и прах Челси насред “Стамфорд Бридж”, записвайки класическа победа с 3:0 в първия 1/8-финален сблъсък между двата тима. Германският шампион бе пълен господар на терена, като спокойно можеше да си тръгне и с по-изразителен успех. Серж Гнабри и Роберт Левандовски развинтиха защитата на домакините. Германското крило вкара първите два гола в 51-ата и 54-ата минута след асистенции на поляка. Самият Лева бе автор на третото попадение в 76-ата минута. Домакините пък завъриха мача с 10 души на терена, след като Маркос Алонсо си изкара глупав червен в 83-ата минута.

 


Не бе изминала и минута от мача, когато се стигна до първата възможност пред една от двете врати. Томас Мюлер стреля от границата на пеналта, но Вилфредо Кабайеро уверено улови.

В 7-ата минута при един дълъг тъч топката не бе изчистена добре и стигна до Маунт, който обаче не успя да я отиграе добре и шутира над вратата.

В 11-ата минута Байерн организира отлична атака на скорост, Коман напредна с топка в крака и шутира силно по земя, като кълбото профуча на сантиметри от гредата.

 

Поредното положение в мача отново бе пред вратата на Кабайеро. В 16-ата минута при един корнер Гнабри успя да играе с топката, но не и да я насочи в очертанията.

Първият точен удар за Челси бе в 20-ата минута. Тогава при един корнер Жиру стреля с глава, но твърде слабо, за да затрудни Мануел Нойер.

В 27-ата минута обаче баварците имаха поредната си чудесна възможност. Левандовски бе изведен очи в очи с Кабайеро, който със самоотвержена намеса успя да блокира изстрела на поляка.

 

Минута след това Мюлер си освободи пространство и пробва мощен диагонален шут, който отново по чудо не се озова в мрежата.

Грешка на Нойер при инасянето на топката в 34-ата минута доведе до атака на Челси, завършила с коварен изстрел по земя на Маунт, но той не бе точен.

Веднага след това обаче дойде поредният голям пропуск за Байерн. Изстрел на Мюлер се отби от гредата.

В 43-ата минута домакините организираха чудесна контраатака, Маркос Алонсо напредна с топка в крака и шутира опасно по земя, но Мануел Нойер спаси.


 

В началото на втората част Байерн откри резултата. В 51-ата минута баварците организираха прекрасна атака, Левандовски получи в наказателното поле и върна към Гнабри, който от движние засече във вратата за 0:1.

Само три минути по-късно и резултатът бе удвоен. Гермaнците организираха контраатака, Левандовски се пребори за една топка и свали  за Гнабри, след това двамата отново размениха подавания, а накрая германецът елеганто стреля покрай плонжа на Кабайеро във вратата за 0:2.

 

 

И отново Гнабри можше да направи резултата класически в 58-ата минута, но негов страхотен шут от воле мина над вратата. Няколко минути по-късно отново той от добра позиция стреля над вратата.

В 62-ата минута гостите претендираха и за дузпа за игра с ръка на защитник в наказателното поле, но такава не бе отсъдена.

 

 

В 69-ата минута Кимих направи груба грешка, подарявайки топката на Мейсън Маунт, който обаче не успя да се възползва и да отправи точен удар.

В 76-ата минута падна и трети гол във вратата на домакините. Алфонсо Дейвис се включи мощно по лявото крило и подаде успоредно на голлинията за Левандовски, който отблизо вкара за 0:3.

 

Положението на лондончани стана още по-тежко в 83-ата минута, когато Маркос Алонсо удари с ръка в лицето съпрников футболист. Първоначално той получи жълт картон, но след това реферът Клеман Тюрпен гледа повторение на ситуацията и реши да промени картона на червен.

Така Байерн постигна прекрасен турнирен резултат и е абсолютен фаворит преди реванша на свой терен, докато Челси трябва да се надява на малко чудо на “Алианц Арена” в Мюнхен, за да продължи напред.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация