Обмисля се вариант за обединение на ЦСКА 1948 и ЦСКА София

14:56
Обмисля се вариант за обединение на ЦСКА 1948 и ЦСКА София

От вчера ЦСКА 1948 София е едноличен лидер в класирането на Втора лига. Това стана факт благодарение на победата на Литекс над конкурента на "червените" Септември (София). Така отборът на Йордан Юруков се приближи с още една крачка към класиране в efbet Лига. Същевременно ЦСКА София се сгромоляса в елита, губейки от Царско село и отдалечавайки се още повече от върха.

Всичко това породи въпроса дали не идва време за обединение между двата клуба, което да сплоти червената общност и да предотврати задаващия се парадоксален мач между ЦСКА София и ЦСКА 1948. Част от легендите на ЦСКА вече бяха красноречиви относно такъв евентуален двубой, използвайки думата "цирк".

Sportal.bg научи, че се умува под каква форма и при какви компромиси е възможно да се стигне до обединение. Припомняме, че през есента основният спонсор на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов обяви в предаването "От дузпа в тъч" , че се е срещал със сина на Гриша Ганчев – Данаил Ганчев, който му е предложил обединение. Твърдението на собственика на efbet не беше опровергано по никакъв начин от ЦСКА-София.

Дали сега обединението изглежда по-възможно? Потърсихме председателя на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов за коментар:

"На този етап не виждам възможност за обединение, освен ако хората от "Литекс Тауърс" не решат, че нашият модел е правилният, но това не ми се вижда вероятно.

Ние тръгнахме от най-ниското ниво, спазвайки всички правила на БФС, УЕФА, ФИФА и законодателството на България, с ясната идея да имаме чист клуб – без преименувания, взимане на чужди лицензи, сливания и други юридически форми.

Мърчандайзингът се държи от клуба. Играем само с българи. Сега като сме на прага на efbet Лига се спекулира, че може да се отречем от всичките ценности, с които четири години се борихме – няма начин. Гледаме с уважение към всички отбори, институции, медии и при неуспех търсим вината само у себе си. Не влизаме в никакви уговорки с други клубове, играчи, съдии.

Не на последно място, ние нямаме една стотинка задължения и водим много строга финансова политика".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация