Челси изхвърли Ливърпул от ФА Къп (видео)

09:25
Челси изхвърли Ливърпул от ФА Къп (видео)

Отборът на Челси се класира за четвъртфиналите на Купата на Футболната асоциация, след като победи Ливърпул с 2:0 у дома. На “Стамфорд Бридж” мърсисайдци допуснаха второ поредно поражение и общо трето в последните си четири мача, и се простиха с шансовете си да постигнат требъл в края на сезона.

Мениджърът на “червените” Юрген Клоп заложи на част от играчите, които по-рядко попадат в игра, включително Адриан, Къртис Джоунс, Неко Уилямс, Дивок Ориги и Такуми Минамино, докато за “сините” титуляри бяха Кепа, Рос Баркли, Бари Гилмор и Педро. В 13-та минута гостите загубиха топката пред собственото си наказателно поле и Уилиан откри резултата със силен изстрел, като с основна вина за попадението е и Адриан, който се намеси неубедително. При завръщането си под рамката на вратата Кепа се отчете с пет спасявания, а в 64-та минута Рос Баркли покачи на 2:0 след самостоятелна акция и точен удар от далечна разстояние.

До края играчите на Ливърпул така и не успяха да отговорят на предизвикателството и се разделиха с турнира, докато възпитаниците на Франк Лампард продължават напред.

За четвъртфиналите на надпреварата се класираха още Нюкасъл и Шефилд Юнайтед. “Свраките” победиха УБА с 3:2 като гост, докато “остриетата” се наложиха над Рединг с 2:1 като гост след продължения. Тази вечер предстоят още три мача от осминафиналите на ФА Къп: Лестър – Бирмингам Сити, Шефилд Уензди – Манчестър Сити и Тотнъм – Норич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация