Даниел Иванов-Аоияма срещу бразилец на старта в Осака

14:00
Даниел Иванов-Аоияма срещу бразилец на старта в Осака

Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма ще спори с бразилеца Кайсей в първи кръг на турнира “Хару башьо” в Осака. Надпреварата стартира в неделя и ще продължи до 22 март.

“Синята планина” води с 12-6 в преките двубои с Кайсей. Единственият бразилец във висшата дивизия “макуучи” тежи 200 кг., а Даниел – 193 кг.

Във втория ден опонент на бореца от Елхово ще бъде Икиой.

В надпреварата ще участват и двамата сумисти с ранг “йокодзуна” Хакухо и Какурю.

Заради коронавируса за първи път в историята класически турнир по сумо ще се проведе без публика. Борците трябва да си мерят температурата по два пъти на ден. Ако някой от тях, треньорите им, съдиите или други длъжностни лица заболее от коронавирус, дори и при единичен случай, турнирът ще бъде прекратен незабавно. При температура над 37.5 градуса е необходимо да бъде уведомен ръководителят на антикризисния щаб. Ако се установи, че повишението на температурата се дължи на друго, а не на коронавирус, сумистът ще може да продължи участието си в турнира. На борците им е препоръчано да пътуват до Двореца на физкултурата и спорта в Осака с такси, като разходите ще бъдат поети от Асоциацията. Съдиите и другите длъжности лица няма да носят маски на лицата си по време на надпреварата. Японската асоциация по сумо ще понесе значителни загуби – само за билети трябва да върне на запалянковците около 1 млрд. йени (10 млн. долара). 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация