Кубрат прибира сериозен хонорар от боя с Джошуа

18:58
Кубрат прибира сериозен хонорар от боя с Джошуа

Кубрат Пулев ще получи поне 5 милиона долара от наградния фонд на боя за световната титла с Антъни Джошуа. Това прогнозираха от един от най-тиражните вестници в Европа - лондонският таблоид “Сън”. Както е известно, в мача на 20 юни на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” англичанинът залага четирите си пояса - на IBF (по чиято ранглиста Кобрата е официален претендент), WBA, WBO и IBO.

“Щабът на Джошуа начело с промоутъра Еди Хърн мълчи за наградния фонд. Той може да е и 100 милиона, но никой не казва нищо. А и разбира се, за да се обявят гарантираните пари на двамата, трябва да се видят постъпленията, каза шефът на спортния отдел на “Сън” Мартин Липтън за “Меридиан Мач”.

Ясно е само, че разпределението ще е в порядъка на 70:30 в полза на Джошуа. Прогнозните пари за Пулев, които се коментират в “Сън”, както и в боксовите среди в Обединеното кралство, са около 5 милиона щатски долара.

Нека напомним, че за реванша си с Анди Руис през декември миналата година в Саудитска Арабия, в който с победа по точки си върна поясите, Антъни получи 6 пъти по-голяма сума от действащия шампион. 
Гарантираните пари за Джошуа в Дирия бяха 60 милиона долара, а мексиканецът с американски паспорт - около 6. След мача сумите за двамата нараснаха съответно до 65 и 13 млн. долара.

Предполага се, че сумата на Кобрата няма да надхвърли тази на Руис, но все пак до 20 юни има достатъчно време.

Факт е, че Джошуа е смятам на Острова за суперфаворит, а боят с нашия - за протоколен. В общия хор се включи и бивш световен шампион - настоящият коментатор на “Скай Спортс” Бари Джоунс. Уелсецът, който през 90-те бе спечелил един от поясите в категория “супер перо”, обяви Кубрат за стар и извън форма.

“Преди пет години Пулев можеше наистина да създаде проблеми на Джошуа. Но сега той е вече на възраст - на 38, а е и неактивен. Тотално е излязъл от форма - съперниците му са слаби, а се и бие през големи интервали от време”, заяви Джоунс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация